Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Novak Đoković prokomentarisao je pomeranje Rolan Garosa za jednu nedelju, što će izazvati probleme kalendaru takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Rolan Garos će početi nedelju dana posle prvobitno planiranog starta, trajaće od 24. maja do 13. juna, što je prokomentarisao Đoković.

On se sprema za turnir u Monte Karlu, slobodan je u prvom kolu, a nema problem da prokomentariše ono što će uticati na sve.

Bilo je jasno da su organizatori Grend slema u klinču sa francuskom vlastima, pa je ovo odlaganje bilo kompromisno rešenje.

„Nisam u francuskoj federaciji ili vladi da razumem šta se dešava u Parizu i šta su razlozi za to, ali moramo to da prihvatimo i nastavimo dalje nadajući se da će turnir biti odigran na kraju. To želimo, prošla godina je bila specifična jer je bilo hladno u oktobru, ovoga puta će biti pomereno za nedelju dana. Jedan od razloga za olakšavanje mera je i nada da će biti malo više publike, ali kad god pomeriš turnir za nedelju dana – to pokvari ceo kalendar“, rekao je Novak.

Imao je šta da kaže i za ATP, koji je mnogo puta do sada podbacio.

„I to će biti veliki izazov za ATP. Kad god se tako nešto desi, to poremeti sve turnire, Vimbldon, pa sve ostale turnire na travi. Iz perspektive Grend slema, to je dobra odluka, ali ATP turniri će patiti zbog toga“, naveo je Novak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar