Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, analizirao je razlog poraza Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa od Španca Rafaela Nadala.

Novak je u nedelju poražen u tri seta, 6:0, 6:2, 7:5 i mnogi su bili iznenađeni da je teniser sa Majorke tako lako došao do trijumfa.

PROČITAJTE JOŠ:

Muratoglu je za „Tenis mejdžors“ otkrio svoja razmišljanja o tom duelu i posebno igri Novaka.

PROČITAJTE JOŠ: Nadal ne zna šta će sa Novakom, napad na broj 1 ili Melburn

„Nije to bio Novak kakvog svi znamo. Naravno, Rafa je igrao svoj meč. To je jedan od njegovih kvaliteta, nikad ne razočarava. Ostaje koncentrisan bilo da gubi ili vodi. Dobar je od početka, fokusiran na igru. Kada mora da podigne nivo, to i čini, za razliku od Novaka. Od početka ste mogli da vidite da nešto nije u redu. Tražio je samo lake poene… Nije bio spreman za duge razmene, niti da gradi poen i ide na vinere kako bi sebi dao šansu“, smatra Muratoglu.

Posebno je Novak bio nemoćan u prva dva seta.

„Tih 6:0, 6:2 nisu meč koji smo očekivali. Da, bilo je 7:5 u trećem, ali ova dva seta… Bilo je teško verovati da se radi o njihovom meču. Čak i u njihovim ranijim duelima, koji su bili jednostrani, nije bilo tako, sećam se da je Đoković dobio 6:4, 6:2 posle velike borbe. Videli smo Novaka da dobija mnoga grend slem finala. Poslednji njihov takav meč bio je finale u Melburnu 2019. Sećam se da, kad sam ga video kako izlazi na teren, pomislio sam da će ga uništiti. Videli ste samopouzdanje, stajao je uspravno, izašao je na teren da ga uništi. Kada tako razmišlja, najbolji je. Ipak, to sad nije bio slučaj“, dodao je francuski stručnjak.

Ni njemu nije sasvim jasno o čemu je srpski teniser razmišljao.

„Nije izašao na teren sa pravim razmišljanjem. To tenis i čini interesantnim. Nije dovoljno izaći i igrati, moraju se uzeti i drugi aspekti. Psiha je vrlo važna, nikad ne znate šta se dešava u glavi igrača, u kakvom je mentalanom stanju. Da li je možda poremećen igrom protivnika, veličinom uloga, težinom finala… Imate i lične faktore, psiha jako utiče na rezultat, nivo igre, veru u sebe i svoj tenis. To je život, dešava se i najboljima. Tako da kad izgubite, opustite se, čak i ako ste Novak“, zaključio je Muratoglu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar