Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Endi Mari, nekada prvi teniser sveta i vlasnik tri grend slem titule, jedan je od novih članova ATP Saveta igrača.

Iz sedišta ATP je objavljeno da je britanski teniser jedan od četvorice izabranih da popune mesta koja su ostala upražnjena krajem avgusta, odlaskom dotadašnjeg predsednika Novaka Đokovića, kao i Vaseka Pospišila, Džona Iznera i Sema Kverija, koji su se priključili novooformljenoj asocijaciji tenisera, PTPA.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz Endija Marija, izabrani su i Feliks Ože-Alijasim iz Kanade i Australijanac Džon Milman, kao i Francuz Žeremi Šardi.

PROČITAJTE JOŠ: Nekada je bio prvi na svetu, a sad je ispao u 1. kolu Kelna

Zanimljivo je da će sada u rukovodećem telu ATP Saveta biti tri bivša broja jedan u singlu, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari.

Biće interesantno videti u kom smeru će Mari, Federer i Nadal ići, s obzirom na činjenicu da su pre svega Nadal i Federer imali priličan otpoor prema formiranju nove asocijacije PTPA.

Novak Đoković i pored toga što nije dobio njihovu podršku, s obzirom na činjenicu da je pristupnicu PTPA potpisao značajan broj igrača (više od 200), poručio je da će nova asocijacija nastojati da koegzistira sa ATP i da će se boriti na interese svih tenisera, te da će sarađivati i sa ITF i organizatorima sva četiri grend slem turnira.

Mari nije dao konkretnu podršku Novaku, ali nije ni naglasio da je protiv, osim što je zatražio da se da više vremena novoj rukovodećoj strukturi, na čelu sa Andreom Gaudencijem, da implementira svoje planove.

Ipak, njegov ulazak u ATP Savet može se protumačiti da se ipak opredelio za odreženu stranu u ovoj priči.

Mari je uz to, pre mesec dana zamerio i što PTPA nije aktivnije u svoju asocijaciju uključila teniserke, na šta mu je odgovorio Vasek Pospišil da PTPA i te kako razgovara sa teniserkama o tome da se i one priključe i krenu u zajedničku borbu.

ČLANOVI ATP SAVETA IGRAČA

(puno članstvo)

Singl, 1-50:

Kevin Anderson – predsednik

Rafael Nadal

Feliks Ože-Alijasim

Džon Milman

Singl, 51-100

Jen Hsun Lu

Žeremi Šardi

Dublovi,1-100:

Jirgen Melcer

Bruno Soareš

Prošireno članstvo:

Endi Mari

Rodžer Federer

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram