Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Direktor Serbia Opena objašnjava kako su obezbeđeni idealni uslovi za tenisere, a u jednom trenutku je, s posebnim osmehom, spomenuo i rođenog brata Novaka

Serbia Open se ove godine održava od 17. do 24. aprila u teniskom centru „Novak“, a za razliku od prethodne godine tribine će biti ispunjene do poslednjeg mesta. Očekuje se da između 30 i 35 hiljada navijača za sedam dana bude na tribinama, a za sve je spremljena posebna zabava.

PROČITAJTE JOŠ

Objasnio je Đorđe Đoković, direktor turnira, kako izgledaju njegovi dani kada dogovara dolazak nekih od najboljih tenisera današnjice.

„Telefon nikada ne prestaje da zvoni. Prvi put sam iskusio to pre dve godine kada je krenuo Adrija tur. Ovo su sada slatke muke. Što se tiče samih tenisera ja sam sa mnogima bio u kontaktu dok sam igrao profesionalni tenis i sve su to sjajni momci. Oni imaju svoje agente koji su dosta žustriji i teži za pregovore, ali mnogi od njih su bili već u Beogradu. Osetili su naše gostoprimstvo i na koji način mi komuniciramo i sarađujemo s njima, mnogima je velika čast i zadovoljstvo što će se vratiti. Dočekaćemo ih još bolje nego prošle godine i da nam se vraćaju svake godine“, rekao je najmlađi Đoković za Nova.rs.

Uz Novaka će se na turniru takmičiti i Dominik Tim, Gael Monfis, Karen Hačanov i Kristijan Garin. U ovim trenucima se i pregovara sa bivšim grend slem šampionom (verovatno Marin Čilić) i jednim igračem iz Top 10 na svetu (pretpostavlja se da je u pitanju Mateo Beretini).

Objasnio je Đoković kakve sve zahteve imaju teniseri kada dolaze, a onda je povukao paralelu sa Novakom.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Svaki teniser u zavisnosti od ranga ima posebne uslove. Mi smo tu da u okviru naših mogućnosti ispunimo sve što je moguće, što se tiče bilo kakvih uslova: teniskih terena, hotela, prevoza, hrane i pića. Mi ispunimo svaku moguću želju, u mojoj porodici imam čoveka koji je dosta komplikovan za naše standarde, posle njega svi su dosta laki. Na nama je da njih učinimo što srećnijim“.

Turnir u Beogradu želi da dobije licencu za turnir 500, a po jednoj stvari se razlikuje od svih ostalih na ATP turu.

PROČITAJTE JOŠ

„Iz ugla igrača uradili smo jako puno, po pitanju teretane i svlačionica. Svlačionice su najzapuštenije prostorije na teniskim turnirima i ne posvećuje im se puno pažnje. Mi smo to odveli na drugi nivo, da oni imaju svako svoj separe. Mnogi igrači su bili iznenađeni što je svako imao svoje ime na svom ormariću, sačekao ih je i neki poklon unutra. Tu je i teretana koja ima 800 kvadrata. Sve prostorije u okviru centra „Novak“ smo renovirali i adaptirali za profesionalni turnir, to je ono što je njih izuzetno iznenadilo, nisu to očekivali. To smo uradili jer znamo šta teniserima nedostaje i šta ih čini srećnim“.

Đoković je otkrio i da će u Beogradu učestvovati Mate Pavić i Nikola Mektić, najbolji dubl planete.

„Očekujemo prvi dubl sveta Mektića i Pavića, između ostalih. Nije još uvek zatvorena lista, pa mogu da dam samo potvrđene informacije. Kroz dve nedelje ćemo imati zaključenu listi u dubl i singl konkurenciji i generalno imaćemo broj 1 u singlu i broj 1 u dublu. Mislim da smo odradili dobar posao“.

Biće i atrakcija za sve navijače.

„Tu je „plejer laundž“ gde oni provode veliki deo dana, on je veoma udoban, imaju od igara do mira sve što im je potrebno. Iz ugla navijača mislim da smo uradili sve što je u našoj moći da im obezbedimo što veći komfor i zanimacija tokom turnira, pre nego što krenu na centralni teren. Pre i tokom meča imaće sve što im je potrebno, dosta je veliki prostor, moramo da primimo veliki broj navijača. Radimo da se svima obezbedi šta im je potrebno“, zaključio je Đorđe Đoković.

BONUS VIDEO Novak luduje i skače u dramatičnoj završnici meča Zvezda – Makabi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare