Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković je furioznom igrom stigao do četvrtfinala Vimbldona nakon što je pobedio Čileanca Kristijana Garina u tri seta rezultatom 6:2, 6:4, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv pobednika duela između Andreja Rubljeva i Martona Fučoviča.

Novak je od samog starta demonstrirao silu i pkazao veliku razliku u klasi, Čileanca je uz to drmala trena na samo startu pa Đoković pravi brejk i osvaja prva dva gema sa nulom.

Garin se na kratko stabilizovao, osvojio prvi gem što je zdušno pozdravila publika, ali do kraja prvog seta koji je trajao samo 23 minuta Novak postavlja stvari na svoje mesto i na semaforu je 1:0.

U drugom setu smo videli veliku borbu. Novak se mučio na svom servisu, a Garin je počeo da pogađa u razmenma što mu je donelo i brejk prilike. Pokzao je u tim trenucima Đoković mentalnu snagu, sačuvao koncentraciju i servis i onda kako je set odmicao povećavao pritisak na Garina.

U jednom trenutku je Đoković uplašio navijače jer se ponovo oklizao i tom prilikom malo priklještio prste, ali je uspeo

Posle dva gema u kojima je uspevao da se izvuče, Čileanac je konačno poklekao u devetom gemu, a već u sledećem Novak ekspresno dolazi do drugog seta.

Ništa naš as nije prepuštao slulaju i na talasu sa kraja drugog seta odmah pravi brejk na startu trećeg da otkloni sve nedoumice.

Do kraja meča srpski teniser je još jednom uspeo da oduzme servis Garinu ida odigra i nekoliko atraktivnih poena, pa je kao i u prvom setu na identičan način završio i meč.

Ovo je Đokoviću jubilarni 50 plasman u četvrtfinale grend slem turnira.

Mečevi četvrtfinala u muškom singlu se igraju u sredu.

Sve detalje ste mogli da pratite uživo na blogu Nova.rs.

Đoković – Garin 6:2, 6:4, 6:2

KRAJ Đoković je u četvrtfinalu

Novak je bez velike drame priveo meč kraju i sada može da se sprema za meč četvrtfinala

Drama u meču Rubljeva i Fučoviča

Ni izbliza se ne zna ko će biti sledeći Novakov protivnik.. Rubljev je vodio sa 2:0, ali se Mađar probusio i igraće se peti set.

Đoković – Garin 6:2, 6:4, 4:1

Novak dominira na terenu, pravi novi brejk i još dva gema ga dele od plasmana u četvrtfinale.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

6:2, 6:4, 2:0 Brzi voz Đoković

Još jedan lak servis gem, još jednom nemoć Garina.

6:2, 6:4, 1:0 Razgoropadio se Novak, Garin izgleda nemoćno

Nastavlja gde je stao u završnici drugo seta naš igrač. Čak ni dobar drop-šot Garina nije bio dovoljan za poen jer je Novak kao ppuma dotrčao na mrežu i poslao dijagonalu u prazan teren. Visi se nemoć na licu Čileanca koji je upao u mašinu za mlevenje mesa.

6:2, 6:4 Majstorski Đoković, još samo jedan set

Kada je slomio Garina u prethodnom gemu, Novak nije dopustio nikakvu dramu i rutinski je odservirao za osvajanje druhgog seta. ponovo je odigrao najbolje kada je najpotrebnije.

6:2, 5:4 Evo konačno brejka

Mirisalo je već dva gema da Garin ne može da izdrži još dugo i Novak uspev ada idealnom trenutku napravi brejk. U sledećm gemu će servirati za set.

6:2, 4:4 Novak bez drame do gema, pritisak na Garinu

Đoković je ponovo došao do gema bez muke. Kombinacijom dobrih servisa i prvog udarca sa osnovne linije izjednačuje rezultat, a da se nije oznojio.

6:2, 3:4 Novak pao i odigrao najbolje poene na meču

Gledali smo najduži gem u meču inajveću borbu na terenu. Novak je konstantno pritiskao Garinov servis, ali je Čileanac pronalazio način da se nekako izvuče. Vidlei smo neprijatan pad Novaka, kada je malo priklještio prste, dva spektakularna poena koje je Srbin dobio majstorskim potezima na mreži, ali je nakon pet propuštenih brejk lopti zaredom, Garin uspeo da osvoji gem

6:2, 3:3 Poezija Đokovića i lak gem

Pronašao je servis i nekoliko dobrih udaraca sa osnovne linije srpski teniser, a onda je u poslednjme poenu demonstrirao svu taktičku superiornost i na kraju elegantno vinerom došao do gema.

6:2, 2:3 Garin odličan posle kratkog prekida

Brzo je stala kiša, nije morao krov da se pdoiže, a Đoković je ušao agresivno u gem sa namerom da napravi brejk. Došao je srpski as do brejk, ali je i Garin podigao igru na viši nivo i uspeo je da dobije dve teške razmene. Usledio je servis viner, i Garin je ponovo u prednosti.

6:2, 2:2 Lak gem za Novaka, Novak pričao sa sudijom

Đoković je uspeo da osvoji prvi lak gem u drugom setu, ali je kiša prekinula meč, a Đoković se pre toga žalio sudiji na klizav teren.

6:2, 1:2 Novak propustio brejk loptu, igra se atomski tenis

Najbolji gem u meču. Obojica tenisera su odigravala sjajne udarce i gledali smo napete razmene. Đoković je uspeo da dođe do brejk lopte, ali je Čileanac odigroa tri odlična poena i došao do gema.

6:2, 1:1 Muči se Đoković

Definitivno je Garin podigao nivo igre u drugom setu i krenuo je da muči Đokovića. Novaku je malo stao servis, ali Garin odigrao nekoliko odličnih poena i iz defanzive uspevao da pogodi teške udarce i dođe do poena. To mu je donelo dve brejk lopte, ali je Novak iskusno uspevao da u tim trenucima zadrži smirenost i osvoji gem. Ipak, deluje da će morati mnogo više da se pomuči u ovom setu.

6:2, 0:1 Odličan početak Čileanca

Garin je rešio da zaboravi na prvi set i jako krene u drugi. Nekoliko dobrih udaraca u razmena, dobar servis i samo jedan izgubljen poen bili su dovoljni da povede u drugom setu i da publika ustane i aplaudira.

6:2 Đoković brži od metka

Ponovo je Novak uspeo da dobije svoj servis gem za manje od minuta. Rafalna paljba koju je Garin samo posmatrao.

5:2 Garin ostao u setu

Uspeo je da oservira dobar servis gem Novakov rival, ali se čini da ni naš as nije previše forsirao. U narednom gemu servira za set.

5:1  Nastavlja se gaženje, Garin ne zna šta gaje snašlo

Novak je ponovo dominantno odservirao na svoj servis gem. Garin ne stiže ni da odreaguje, a već servira za opstanak u prvom setu.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

4:1  Novak pogađa sve

Rešio je Đoković da ubrza osvajanje prvog seta i da spreči da se Garin razigra. Nekoliko odličnih riterna, jedan sjajan lob i još nekoliko udaraca su bili dovoljni za drugi brej u setu.

3:1, Đoković smirio Garina

Posle osvojenog gema, Garin osvaja i prvi poen na Đokovićev servis. Ali Novak ubacuje u višu brzinu i sa nekoliko dobrih servisa i udaraca osvaja lako još jedan gem.

2:1, Garin se upisao na semafor, publika oduševljena

Garin je konačno osvoji prvi poen, a publika je skoro pala u trans. To je osokolilo Čileanca pa je brzo došao do 30:0, pa 40:15. Novak je uspeo d aosvoji naredni poen, ali je Garin zadržao koncentraciju i uspeo da upiše prvi gem u meču.

2:0, Novak ne prepušta poene Garinu

Posle laganog brejka, Đoković je sigurno odservirao svoj servis gem i nije dao rivalu nikakve šanse. Sve deluje za sada prelako.

1:0, Brejk Novaka sa nulom

Garin je otvorio servis gem sa duplom servis greškom i pokazao veliku nervozu, a ubrzo je izgubio i prvu razmenu tako što je poslao loptu u mrežu. Đoković to korsiti da Čileanca stavi pod pritisak i dolazi do tri brejk lopte. Prvu koristi majstorskim pasing šotom i lako dolazi do prvog gema

Teniseri dobili aplauz

Izašli su Đoković i Garin na zagrevanje, a publika ih je pozdravila burnim aplauzom.

Beker smatra da Đokovića čeka težak put do titule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare