Velika pobeda srpskog tenisera.

Novak Đoković je u meču osmine finala turnira u Tel Avivu savladao Pabla Anduhara rezultatom 6:0, 6:3 i plasirao se među osam najboljih.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi takmičarski meč još od finala Vimbldona (10. jula) uverio je sve da je Novakva forma i dalje na vrhunskom nivou.

Srpski teniser je odlučio da po prvi put u karijeri zaigra na turniru u Izraelu (iz kategorije 250), a u osmini finala je lako izašao na kraj sa Anduharom.

Koliko je bilo teško Špancu najbolje govori što je tokom meča u jednom trenutku vikao „Još samo jedan poen, molim te, Bože“.

Prvi set je srpski teniser za samo 29 minuta, a poslednji gem na meču je trajao koliko i prethodnih pet. Đoković je bio apsolutno dominantan, pa je još jednom osvojio set za nulom. Uspeo je u tome po 107. put u karijeri, Rafael Nadal je u tome uspeo 120, a Rodžer Federer 95 puta.

No, u drugom setu nešto drugačija situacija – Novak je dobio rutinski svoj prvi gem, nakon čega je usledio blago rečeno maraton. Nije Đoković iskoristio pet brejk lopti, Anduhar se borio do poslednjeg atoma snage, pa je drugi gem drugog seta trajao maratonska 22 minuta i na kraju pripao Špancu.

To je Anduharu dalo krila, pa je uspeo da dobije naredna dva servis-gema i namuči Đokovića sve do osmog gema kada je popustio pod pritiskom, napravio dve duple greške, a Đoković poklon nije propustio da iskoristi i sa 6:3 dođe do četvrtfinala.

Tamo ga očekuje Vasek Pospišil, jedan od najboljih Đokovićevih prijatelja.

BONUS VIDEO Novak se vraća na teren: Kreće juriš na bodove

Drugi set u toku: Đoković - Anduhar 6:0, 5:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar