Robert i Rodžer Đoković otac
Robert i Rodžer Đoković; Foto: EPA-EFE/ALEXANDRA WEY

Retko smo u poslednje vreme slušali bilo koga iz tima Rodžera Federera, ali sada kada je stavljena tačka na blistavu karijeru, čuli smo i one koji su se retko oglašavali.

Robert Federer, otac Rodžera, posebno je govorio o čuvenom finalu Vimbldona 2019. godine. U tom momentu je Federer već imao 20 grend slem titula, Nadal je bio na 18, dok je Đoković imao 15. Da je u tom finalu slavio Švajcarac možda bi sve bilo drugačije…

PROČITAJTE JOŠ

Đoković već sada ima veći broj grend slem titula (21 naspram 20) od Federera, a i dalje je i te kako konkurentan da na svakom velikom turniru stigne do trofeja.

Nakon finala Vimbldona Federer nikada više nije igrao za trofej na grend slem turniru, a o tome je govorio i njegov otac Robert.

„Novak nam je naneo više bola nego Rafa. Posebno ostaje u sećanju taj London 2019. godine kada je Rodžer imao dve meč lopte na svoj servis. Svi smo već videli tu titulu u njegovim rukama“, istakao je Federer senior.

Rodžer i Robert Federer
Rodžer i Robert Federer; Foto: EPA-EFE/MARTIAL

Listu upotpunjuje još dva poraza od srpskog tenisera i to u polufinalima US Opena.

„Teški trenuci su bili polufinale US Opena 2010. i 2011. godine protiv Novaka. I tada je propustio po dve prilike da privede posao kraju“, istakao je Robert.

Robert se tek povremeno pojavljuje u javnosti, pa je tako prošle godine poručio da Rodžer živi za tenis.

BONUS VIDEO „Rasprava“ Novaka i Federera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar