Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Novak Đoković se neće takmičiti na ovogodišnjem US Openu (počinje u ponedeljak), a reakcije ne prestaju da stižu iz svih krajeva sveta.

Srpski teniser nije mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države iako je Centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) promenio regulative, oni zakoni koji su vezani za putovanje su ostali nepromenjeni.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, i dalje nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u SAD, pa time ni Đoković nije mogao da se takmiči na US Openu.

„Nažalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mom #NoleFam-u za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro“, napisao je Novak pre nekoliko dana.

Sada se oglasila i britanska novinarka Sofi Korkoran, koja je objavila fotografiju koja se deli na društvenim mrežama već nekoliko dana.

„Oh, pitam se zašto nisu hteli da Đoković igra… Ne mogu nikakvo da smislim zašto“, napisala je Korkoran i uz to objavila fotografiju koja je poslala provokativnu poruku.

Naime, jedan od glavnih sponzora turnira je „Moderna“, farmaceutski gigant, koji je, između ostalog, nedavno napravio i vakcinu protiv koronavirusa. Aludirala je praktično da je ovaj sponzor izvršio pritisak da se Đoković ne nađe u Sjedinjenim Američkim Državama.

Da njeno mišljenje nije izolovan slučaj pokazala je i nedavna objava Katarine Pijetlović, koja se nalazi u savetničkom odboru Udruženja profesionalnih tenisera (PTPA). Ona je napisala nedavno.

„US Open sponzoriše vakcina „Moderna“.  Direktor US Opena Stejsi Alister je u odboru direktora Lejver kupa, koji je u vlasništvu Federera. US Open i USTA aktivno odbijaju da traže izuzeće za Novaka, dok istovremeno dozvoljavaju Amerikancima da igraju“, napisala je ona.

Bilo je mnogo sličnih mišljenja koji su podigli pravu prašinu, a US Open je čak pojasnio da nisu imali elemenata da za Novaka traže izuzeće.

BONUS VIDEO Đoković o suzama: Sve mi se nakupilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare