Novak Đoković servira
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Novak Đoković do kraja 2024. godine neće igrati mnogo turnira, ali će zato biti deo egzibicije u Saudijskoj Arabiji.

Već godinama unazad priča se o ulaganjima zemalja arapskog sveta u sport, a Saudijska Arabija je počela ozbiljno da ulaže u tenis i kroz nekoliko sezona tamo bismo mogli da gledamo veoma jake turnire.

Ove sezone, preciznije od 16. do 19. oktobra biće organizovan „6 Kings Slam (Slem šest kraljeva)“, a deo tog spektakla biće i Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored srpskog tenisera, u Saudijskoj Arabiji trebalo bi da se pojave i Rafael Nadal, Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Holger Rune.

Iako je dugo bila dilema da li će se Novak pojaviti na ovoj egzibiciji, Novak je sam potvrdio da će putovati u Saudijsku Arabiju.

„Rekao sam svom osoblju da prvi put u karijeri nemam dugoročni plan. Igraću ovde (u Bugarskoj protiv Grigora Dimitrova) i u Kini (Masters Šangaj), pa u Saudijskoj Arabiji, to je sve što znam. Videću kako se osećam, ja nisam mnogo vremena proveo sa familijom, nisam kod kuće i mnogo putujem. Vodim se i rekordima i rezultatima, ali moram da dam prioritet nekim stvarima u odnosu na druge“, rekao je Đoković na gostovanju u Sofiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da Đoković brani titulu na Mastersu u Parizu, što ujedno nosi i 1.000 ATP bodova. Turnir u Parizu igra se od 28. oktobra do 3. novembra, pa još uvek nije sigurno da li ćemo Novaka gledati u glavnom gradu Francuske.

Takođe, Novak trenutno „visi“ za plasman na Završni masters u Torinu, ali je i sam izjavio da mu to nije fokus ove i narednih godina.

Inače, svaki učesnik egzibicije u Saudijskoj Arabiji trebalo bi da dobije ček od 1,5 miliona dolara, dok bi pobednik turnira bio bogatiji za čak šest miliona.

Kraljevska porodica Saudijske Arabije biće u Rijadu i očekuje se da će ispuniti tribine na teniskom spektaklu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar