Novak Đoković, Novak Djoković, Rolan Garos, tenis
Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji teniser planete Novak Đoković pobrao je brojne simpatije time što je dečaku posle finala Rolan Garosa poklonio reket.

Svet je obišla slika i reakcija dečaka koji je ostao u čudu što je dobio ovakvu uspomenu, a dva dana posle epskog finala u pet setova, pojavile su se i prve procene.

PROČITAJTE JOŠ:

Ken Goldin, izvršni direktor „Goldin aukcija“ procenjuje da reket već sada vredi između 25.000 i 35.000 dolara.

Ezra Levin, direktorka platforme „Collectible“ koja se bavi sportskim rekvizitima, smatra da je reket još skuplji i da može da ide čak do 50.000 dolara.

Đoković je ovim reketom preokrenuo rezultat od 0:2 do 3:2 u finalu protiv Stefanosa Cicipasa koga je pobedio za svoj 19. grend slem i drugi pehar Rolan Garosa.

Tim reketom se približio Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, pa njegova vrednost, što simbolički, što materijalno može samo da raste.

Goldin to i dodaje, tvrdeći da će reket vredeti bar 50.000 dolara ako Novak osvoji 20 ili više grend slem titula, a da će ići i do 100.000 dolara, ako uzme ovogodišnje titule na Vimbldonu i US Openu.

Naravno, s obzirom na to kako je dečak reagovao kada je dobio poklon, ove procene verovatno neće imati smisla jer će reket verovatno dugo vremena zauzimati posebno mesto u domu srećnog klinca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare