Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

U samo dve kratke rečenice možete da vidite šta znači gen šampiona. Kroz istoriju sporta samo nekoliko igrača bilo je tako dominantno kao što je Novak Đoković, do te mere da ponekad može da zvuči arogantno. Ipak, Novak je samo siguran u ono što radi i siguran je da je najbolji na svetu. Uostalom i sam je to nekoliko puta verbalizovao.

Foto: Nova.rs

Doduše sa ogradom da je „za sebe uvek najbolji na svetu“, ali bi u nedelju popodne mogao da postane i za sve ostale na svetu. Neće više biti ničega što će moći da ga sputa i dovešće sebe u sitauciju da se takmiči samo sa – Novakom Đokovićem.

Da, sve to ukoliko savlada Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa od 14.30. Zanimljivo da nikada u karijeri na Rolan Garosu nije izgubio od desnorukog igrača koji igra dvoručni bekhend (gubio samo od levorukih – Rafael Nadal i onih koji igraju jednoručni bekhend – Rodžer Federer i Stan Vavrinka).

PROČITAJTE JOŠ

To koliko je Đoković samopouzdan videlo se u jednom odgovoru, koji je ujedno i pokazao da u njemu nema zle krvi, ali i da samo želi da pobeđuje.

Novak je u karijeri pobedio do sada 1.057 puta i ova pobeda bi mu donela 23. grend slem titulu.

U toku meča sa Karlosom Alkarazom u polufinalu (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) imao je Đoković nekoliko manjih sukoba sa publikom. Tačnije navijači su reagovali kada je slavio poene, pa su mu zviždali. Novak je tada u neverici odmahivao glavom, a kada se ponovilo to i treći put opsovao je i nastavio dalje.

Pokušali su da ga isprovociraju i na konferenciji za medije, ali je odgovorio šmekerski.

„Ne smeta mi što su mi zviždali, nije ni prvi, ni poslednji put, samo je bitno da nastavim da pobeđujem (smeh)“, poručio je Đoković i onda pokazao da je vreme za sledeće pitanje.

Znate kako su se Alkarazu „odsekle“ noge protiv Đokovića? Najpre zbog nervoze kada nije mogao da se kreće dobro, a onda i bukvalno kada su počeli da ga muče grčevi. Rekao je i sam da nije isto protiv Novaka i svih ostalih.

E, to je efekat velikih šampiona, to je ono što Đoković uspeva da uradi pred ovakve mečeve i zbog toga mu je bitno da se ovakve poruke čuju. A i te kako su se čule.

I isto tako i sam razmišlja, sada je vreme samo za sledeći zadatak, a on je podizanje „Kupa musketara“ i intoniranje himne.

BONUS VIDEO 22 grend slem titule, 22 neverovatna udarca Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar