Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Bilo je burno.

Hrvatski teniser Ivan Dodig i njegov partner u dublu Amerikanac Ostin Krajiček osvojili su titulu na Rolan Garosu u Parizu u konkurenciji dublova, pošto su u finalu pobedili belgijski par Sandera Žilea i Jorana Vligena posle dva seta, 6:3, 6:1.

To je prvi zajednički grend slem trofej za Dodiga i Krajičeka, a Hrvatu sedmi grend slem u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nakon završetka meča Hrvat je imao jasnu poruku za organizatore turnira.

“Imam još nešto važno da kažem. Ja sam četiri puta osvajao Rolan Garos i imam ukupno sedam grend slem titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportista, a to znači da svi igrači treba da budemo jednaki kada se takmičimo“, rekao je Dodig i nastavio:

“Jako sam tužan što moram ovo da vam pričam, ali ja sam 15 dana na turnir dolazio taksijem. Sedeo sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrevanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osećao sam se kao turista u Parizu. Ali, danas sam četvrti put osvojio Rolan Garos i ovaj turnir zaslužuje da tretira svakog igrača i svakog svog pobednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sledeće godine napraviti bolji posao“, završio je Dodig.

BONUS VIDEO 22 grend slem titule, 22 neverovatna udarca Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar