Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal
Foto: EPA/EFE

Novak Đoković je konstantno na udaru zapadnih medija, a naročito onih iz Britanije, ali je "Fajnenšl tajms" stao u njegovu zaštitu u autorskom tekstu.

PROČITAJTE JOŠ

U tekstu kolumniste Janana Ganeša se pravi poređenje odrastanja trojice najvećih igrača današnjice.

„Nigde ne piše u biografijama da su Rodžer Federer ili Rafael Nadal preživeli NATO bombardovanje. Novak Đoković je imao 12 godina dok se krio od bombi i to će pamtiti celog života“, navodi se u pomenutom tekstu.

Kolumnistu uglednog lista buni i to što uprkos dostignućima Novak ne dobija adekvatno poštovanje.

„Đoković će eventualnim osvajanjem US opena ispisati tenisku istoriju, ali niko mu se ni približno ne divi zbog toga, iako se nalazimo u njegovoj eri. To je za mene misterija“, stoji u tekstu.

On međutim veruje da je glavni razlog to što je upao u eru dvojice velikih rivala i preuzeo svetla pozornice.

„Đoković se pojavio i prekinuo glamuroznu žurku Federera i Nadala. Ali, ne vidim kako je to gore od onoga kada se pojavio Nadal i prekinuo dominaciju Švajcarca? Gledajući po stilu, rekao bih da je Novak bio manji šok. Špancu su to sve zaboravili, dok Đokovića prihvataju kao nužno zlo“, stoji u tekstu.

On za to krivi teniske fanatike, ali smatra da je Novak najzanimljiviji od sve trojice.

Foto: Tanjug/AP

„Đoković je najzanimljivija ličnost od te velike trojke. Voli da uči, govori više svetskih jezika. Ima svoja pravoslavna verovanja i rituale, bez obzira na to da li njegovu dijetu i ishranu nazivaju kvantnom fizikom“.

Mržnju prema Đokoviću je uporedio sa onom iz filma „Roki 4“.

„Njegovi kritičari ne razumeju čak ni one prave mane. To što su gledali film „Roki 4″, pa misle da svi ti sportisti slovenskog porekla imaju tu izraženu hladnoću i ponašanje nije tačno, čak je potpuno suprotno. Čovek koji pokazuje veliku zahvalnost i povezanost sa svojom dušom ima otvoren, a ne zatvoren način razmišljanja“, navodi autor.

Za kraj teksta, još jednom se podseća u kakvim su uslovima odrastali.

„A, ako je on kao ličnost nešto što ih nervira, onda ne treba da zaborave kako je bilo devedesetiih u Bazelu ili na Majorci, a kako je bilo u Beogradu“, zaključuje se u tekstu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare