Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

Novak Đoković počinje da ljuti sve jer više nemaju nijedan jedini argument za koji mogu da se uhvate da mu ospore da je najbolji ikada. Prosto veličinom je uspeo da im objasni da je on izabrani.

Novak Đoković je osvojio sve trofeje u tenisu, rekorder je po broju grend slem titula (24), broju nedelja provedenih na prvom mestu (428), a sada napada i ukupni broj trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

Trenutno je na 99, Rodžer Federer je brojao do 103, a Džimi Konors do 109. Ukoliko zaista nastavi da igra još dve, tri godine to ne deluje kao nemoguća misija, već kao eventualnost. Pitanje trenutka.

Novak već neko vreme predstavlja tenisera sa najviše sedmica na prvom mestu ATP liste sa 428 ispred Federera sa 310.

Sada je pretekao i ono što se mislilo da će biti nemoguće i nadmašio je neverovatnu konstantnost Rafaela Nadala u Top 2. Od ove sedmice Novak ima 597 nedelja u Top 2, dok je Nadal na 596 (Federer 528).

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal
Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

I kada se pogleda i Top 3 i tu je dominantan sa 754 sedmica na vrhu (Federer je tu stigao do 750 nedelja, a Nadal do 686).

Još jedan rekord za koji su se često hvatali navijači Federera i Nadala je potučen do nogu. Niko nije u istoriji tenisa bio konstantniji i duže na vrhu od Đokovića.

Najluđe od svega? Novak može ove brojke da digne na ludi nivo jer će već na US Openu napasti 25. grend slem titulu i 100. trofej u karijeri.

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare