Foto: NewsmaxAdria

Prijatelj iz detinjstva i kum Novaka Đokovića, Branislav Pralica gostovao je u emisiji "Pregled dana" na televiziji Nova S i pričao o Novakovom rekordu po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste.

Pralica se osvrnuo na pritisak koji je stavljen na Đokovića i smatra da su uspesi postali normalna stvar i da se podrazumevaju, a sledeći cilj je svakako napad na rekord po broju grend slem titula.

PROČITAJTE JOŠ

„Poznato je da su u tenisu grend slemovi najvažniji, među najvažnijim stvarima ako pričamo o rekordima. Ovo što je Novak dostigao po broju nedelja na prvom mestu nije se očekivalo da je moguće dostići. Mislili smo da ni Samprasov rekord nije moguće dostići. Još kad smo bili mladi dečaci od desetak godina, uključujući i Novaka, mi smo gledali u Samprasa kao boga. Mislili smo da niko ne može da sruši njegov rekord, evo sad se ispostavilo nešto drugo“.

Pralica ističe da Novaka ne dotiču negativni komentari i da je naučio kako sa time da se nosi.

„Novak je fantastičan u prihvatanju da ga ne vole ili da ga ne simpatišu u teniskom svetu i da je svestan pohvala koje stižu sa različitih strana sveta. Znamo koliko medijski svet zna da bude nezgodan, koliko se nekada slika u javnosti plasira onakva kakva neko želi da bude a ne kakva jeste u stvarnosti. Mislim da Novak jeste toliko dobar jer prihvata svet oko sebe i pokušava da se izbori sa svim tim“, ističe Pralica.

Pralica ne odbacuje mogućnost da Novak jednog dana bude predsednik Srbije, s obzirom da ga mnogi u narodu percipiraju kao idealnog kandidata.

„S obzirom na to da ga poznajem i da znam koliko je svestran, možda mu to stoji kao opcija negde. On je jako sposoban, čega god da se uhvati, šta god da uzme da radi on želi da bude najboljji. Ne kažem da ima u planu da bude predsednik, ali sam siguran da bi bio sposoban za tako nešto, znam da mu to ne bi bilo teško. On lepo priča, a znamo da se politika svodi na pričanje“, rekao je uz osmeh Pralica.

Što se tiče prioriteta za ovu godinu, ističe da su Olimpijske igre u među najvećim.

„Olimpijske igre možda nemaju neku težinu u tenisu jer je tenis kasno postao olimpijski sport, ali Novak je toliko puta pokazao ogromnu želju da donese zlato, ne sebi nego svojoj zemlji. Nekoliko puta je igrao povređen i to mu se zamalo obilo o glavu kao protiv Del Potra u Riju 2016. godine“ zaključio je Pralica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare