Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković stigao je u Beograd gde je sa navijačima proslavio rekord po broju nedelja na čelu ATP liste.

Đoković je u ponedeljak dočekao svoju 311. nedelju na prvom mestu i nadmašio je i zvanično rekord Rodžera Federera.

Švajcarac je do sada držao rekord od 310 nedelja, a tim povodom ispred restorana „Novak“ u Novom Beogradu u ponedeljak je organizovan doček za prvog tenisera planete.

Doček Novaka Šokovića zbog novog rekorda

Doček Novaka Đokovića zbog novog rekorda

Posted by Nova.rs on Понедељак, 08. март 2021.

Oko 18 časova okupilo se nekoliko desetina navijača koji su došli da isprate istorijski trenutak za srpskog tenisera. Organizovan je i manji muzički nastup.

Novak je stigao oko 18 sati i 30 minuta, a iz publike su se čuli povici „Nole, daj reket“, od navijača pored. Upriličen je i vatromet, a do Đokovićevog dolaska se broj prisutnih povećao na nekoliko stotina.

Đoković se posle toga obratio publici i rekao da se nada da srpski narod uživa u njegovim uspesima, iako svima povremeno „kida živce“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Danas je poseban dan i za mene i za porodicu i za Srbiju. Hvala vam za uspeh, ovo nije samo moj, nego i vas i cele nacije. Ja sam to najviše shvatio pre deset godina. I pre toga. Ali me je nekako najviše dirnulo ono iz Beograda 2011. posle Vimbldona kad sam prvi put postao broj 1“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Srbija je tada priredila nešto na čemu ću vam večno biti zahvalan. Zato osećam ogromnu čast i zadovoljstvo što vas predstavljam. Znam da vam kidam živce, ali nadam se da uživate u tome“, rekao je Novak na dočeku.

Na zgradi gde se nalazi restoran otkriven je i novi poster koji oslikava broj nedelja koje je srpski igrač proveo na prvom mestu.

Deo publike je dobio rekvizite poput potpisanih loptica, postera, majica i ostalih predmeta, a Đoković je zapevao tradicionalnu pesmu „Veseli se, srpski rode“ sa okupljenima.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Da podsetimo, Đoković je krajem 2020. postao i prvi teniser uz Pita Samprasa koji je uspeo da šest puta završi kalendarsku godinu na prvom mestu.

Prestigao je tada Džimija Konorsa, Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji su po pet puta završavali kao najbolji.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Novaku je čestitao veliki broj sportista i kolega, jer, em je postao samo jedan od 26 svetskih „brojeva 1“, em je na tom mestu proveo najviše vremena.

 

Umetnik Andrej Josifovski Pijanista, posvetio mu je portret napravljen u dimenzijama 2,7 sa 3,7 metara i sačinjen od 2177 teniskih loptica.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (5)