Foto:JESPER ZERMAN / Bildbyran Photo Agency / Profimedia

Novak Đoković uspeo je uz malo muke da prođe tri runde na Vimbldonu, ali desno koleno i dalje nije u potpunosti zdravo i pitanje je kako će se ponašati u nastavku turnira.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser je u subotu pobedio Alekseja Popirina u četiri seta, pa je izneo svoje utiske o meču.

„Tako je možda delovalo (da nema ‘vatre’ i da je smiren), ali unutra je drugačija situacija. Trudio sam se da budem skoncentrisan, da nemam emotivnih turbulencija. U ovakvim mečevima i okolnostima se to dešava. Uspeo sam da zadržim mirnoću koja mi je dozvolila da nakon propuštenih prilika odigram stvarno sjajan taj-brejk. Čvrsto na svoj servis i čim sam imao prilike na njegov sam pritiskao, bio dosta ubedljiv sa osnovne linije. Zadovoljan sam igrom. Servirao je izuzetno, bilo je teško“, počeo je Đoković priču za „Sport klub“.

Desno koleno, koje je operisano 5. juna u Parizu, i dalje nije u potpunosti zdravo, ali ide ka boljem.

„Drago mi je da mislite da je sve okej, tako treba da deluje, ali daleko od toga da je sve okej. No dobro, o tome drugom prilikom – kretanje je bilo dosta bolje u odnosu na prva dva meča, slobodniji sam u tom kontekstu, ali daleko od toga da je sve OK, radi se konstantno na stolu kako bih se osposobio za svaki naredni meč“, objasnio je Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

Naredni rival biće mu Holger Rune, danski teniser, koji će mu predstavljati najozbiljniju prepreku do sada na Vimbldonu.

„Rune je u dobroj formi, voli da igra na travi. Prošle godine je igrao četvrtfinale, namučio Alkaraza. Biće to definitivno najteži meč dosad. Imao sam dva neizvesna meča u četiti seta. On nekako voli da igra protiv mene, slična nam je igra, 3-2 je u međusobnom skoru za mene, svi mečevi su nam bili neizvesni“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar