Novak Đoković Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Najbolji teniser planete Novak Đoković nije bio sav svoj u meču trećeg kola mastersa u Monte Karlu u kom je izgubio od Dena Evansa.

Britanac je bio bolji sa 6:4 i 7:5 i napravio je jednu od najvećih senzacija poslednjih godina.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da budem iskren, mislim daj e ovo bio jedan od najgorih mečeva i nastupa koje sam odigrao, a da ih se sećam, iz poslednjih godina. Ne želim da oduzimam bilo šta protivniku i umanjujem mu pobedu, ali sa moje strane, osećao sam se užasno na terenu. Ništa nije prolazilo i to je bio jedan od takvih dana“, rekao je Đoković posle meča.

Novak je bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom u dva seta bio bolji od Janika Sinera, potencijalom i renkingom boljeg igrača od Evansa.

„Mislim, juče sam mislio kako sam odigrao prilično dobro kad sam pobedio Janika Sinera. Ali danas je bilo potpuno suprotno od onoga u sredu. Bilo je vrlo vetrovito, teško igrati u ovakvim uslovima protiv Evansa, momka koji vas tera da se dosta krećete. Bio je nepredvidiv i razmontirao mi je igru“, dodao je Đoković.

Monte Karlo mu je bio prvi turnir posle dva meseca i pobede na Australijan openu, ali i prvi na šljaci od završnice prošle sezone. Sada mu predstoje put u Beograd i ostatak šljakaste sezone sa krunom na Rolan Garosu.

„Nisam osećao udarce i igrao sam loše. Sada, kad odlazim sa terena, razočaran sam, ali je duga sezona na šljaci, ima turnira i mesta za napredak. Evans je imao mnogo varijacija u igri, slajs koristi efikasno i kreće se brzo. Servira i igra voleje, stvarno kompletan igrač. Lepo je gledati tako nekog, ali ne i igrati protiv njega. Mnogo talenta“, objasnio je srpski as.

Iako Evansu šljaka nije omiljena podloga, to mu protiv Novaka nije smetalo.

„Definitivno zna znanje. Na slemovima se igra do pet dobijenih setova i drugačije je. Zavisi od podloge. Saglasićemo se da šljaka njemu nije bila omiljena dok je odrastao. Ali način na koji igra, sličan je onom kvalitetu sa drugih podloga, betona i možda trave. Čestitam mu, zaslužio je pobedu. Bio je bolji i ja moram da se fokusiram bolje i igram kvalitetnije u odlučujućim trenucima“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare