Lorenco Museti
Lorenco Museti; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković će se nakon turbulentnog perioda neposredno pre, tokom i posle Australijan opena po prvi put u novoj 2022. godini naći na terenu, a mladi Lorenco Museti sigurno nije želeo da bude prvi rival Srbinu. O tome najbolje govori njegova reakcija.

Nakon svih, mnogih nezapamćenih, dešavanja kroz koje je Novak prošao od početka godine, mnogi smatraju da je spreman da se rezultatima na terenu „osveti“ za sve što su mu priredili van njega.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi će mu na crtu 19-godišnji Museti koji je trenutno 57. igrač planete. On će u ponedeljak izaći na crtu Srbinu, na turniru koji je osvojio pet puta.

Ipak, njegova reakcija izazvala je veliku pažnju kada je shvatio da će upravo on biti prvi rival Novaku.

Kada je prilikom izvlačenja izvučeno njegovo ime za rivala Đokoviću, salom se prolomio glasan uzdan, a onda i aplauz prisutnih.

Trajalo je nekoliko sekundi dok je i kamerman shvatio da su u prostoriji nalazi mladi Italijan. Oduševljenje u prostoriji je postalo još jače, a na kraju su svi gledali u Musetija koji je i dalje bio u šoku od te informacije. Pokušao je da ne napravi nijedan gest koji bi ga odao iako je sam kasnije rekao da nije imao sreće na žrebu.

U jedinom susretu Musetija i Đoković slavio je najbolji teniser sveta, nakon što je Italijan predao meč pri vođstvu Novaka od 6:7(2), 6:7(2), 6:1, 6:0, 4:0.

Novak je ranije pomogao Musetiju da učestvuje na Vimbldonu tako što mu je obezbedio mesto u svom privatnom avionu.

Srbin ga je prošle godine savladao u osmini finala Rolan Garosa, a Museti je tada imao zakazan ispit u Italiji 16. juna koji je pomerio na 21.

To je značilo da nije mogao da se prijavi za turnire koji su trebali da mu budu priprema za Vimbldon na Haleu ili Kvinsu.

Italijan je trebalo već 23. juna trebalo da krene put Londona, a morao bi da prođe i kroz desetodnevni karantin da je samo jedan putnik u avionu bio pozitivan.

Ipak, Novak mu je ponudio da zajedno lete i tako mu otklonio sve probleme.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare