Novak Đoković RTS
Foto: Screenshot RTS

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, izazvao je veliku pažnju odlukom da prekine ćutanje o svemu što je prethodilo deportaciji iz Australije zbog čega nije mogao da učestvuje na prvom grend slem turniru.

Prvi igrač ATP liste bio je odlično raspoložen dok se obraćao Srbiji, a i danima nakon toga se jedan momenat i dalje nalazi gotovo svuda na mrežama.

Kruži jedan od retkih trenutaka kada su voditelj RTS Gorislav Papić i on bili nešto slobodniji. Kako je izgledao taj trenutak kada je Novak najednom prasnuo u smeh?

Papić: Imate vremena, slažem se i ja sa Vama, ali mnogi Vas sada porede sa legendama sporta, što Vi svakako i jeste. Jedno od poređenja je i sa bokserom Kasijusom Klejom, odnosno Muhamedom Alijem. Njemu su njegova sloboda i lični integritet bili ispred svega. Nije želeo da služi obavezni vojni rok i učestvuje u ratu u Vijetnamu. Pet godina nije boksovao. Slažem se sa Vama da imate vremena, ali nemate baš taj luksuz da se pet godina ne takmičite.

Đoković: Kako vi znate da ja nemam pet godina?

Rekao je Đoković i prasnuo u smeh aludirajući na dvosmislenost pitanja, ali i činjenicu da niko ne zna do kada će profesionalno igrati tenis.

Voditelj se ubrzo ispravio.

Papić: Nemate baš taj luksuz od pet godina da se ne takmičite, izvinjavam se.

Đoković: Šalim se. Ne bih voleo da dođem u istu situaciju. Teško mi je da zamislim da se pet godina ne takmičim, pa da se vratim, ali sve je moguće.

Poručio je Novak sa velikim osmehom, što je oduševilo mnoge jer je nakon dugog ćutanja pokazao da je sve neprijatnosti ostavio iza sebe.

Taj moment možete pogledati i ovde.

Navijači su oduševljeni ovakvom neposrednošću Đokovića, pa je ovaj detalj privukao ogromnu pažnju javnosti.

BONUS VIDEO Novak Đoković poklanja kačket dečaku posle meča sa Rubljovim

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare