Foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Novak Đoković je trenutno četvrti teniser planete i teško je očekivati da će svoj plasman do kraja godine popraviti, ali bi on mogao da bude i gori.

I na najnovijoj ATP listi je prvi na svetu Janik Siner sa 11.180 bodova (samo osam tenisera u istoriji je probilo granicu od 10.000 poena), a tek na četvrtoj poziciji se nalazi najbolji teniser svih vremena sa duplo manje bodova od Italijana.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković sada ima 5.560 bodova i ogroman broj bodova brani do kraja godine čak 1.000 na mastersu u Parizu i 1.300 na Završnom mastersu u Torinu. To znači da bi mogao dodatno da padne na ATP listi.

Istakao je nedavno da ga to ne zanima i da sada do kraja karijere ima samo dva cilja osvajanje grend slem titula i nastupi za reprezentaciju.

Ipak, takav pad koji bi mogao da bude i van Top 10 (za sada je sigurno da će nastupiti samo na mastersu u Šangaju) bi mogao da mu zakomplikuje i napad na grend slem titule jer bi imao mnogo teži put ka titulama. Tada on ne bi bio jedna od dva ili četiri najpovlašćenija igrača, već bi morao da dejstvuje iz drugog plana.

„Živim u trenutku, videću šta dalje, kako se budem osećao“, rekao je Đoković i tada poručio da osim Šangaja drugog plana u ovom trenutku nema.

To znači da će morati da preseče i odluči da li će posle Šangaja završiti sezonu i posvetiti se pripremi za sledeću ili će pokušati da odigra i preostala dva turnira na kojima brani titule. Uskoro…

ATP lista, 23. septembar
Foto: SCreenshot ATPtour.com

BONUS VIDEO Invazija fanova na Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare