Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: AP Photo/Gerald Herbert

Sve je spremno za veliko finale, a priča koja postoji između dva tenisera je takva da bi nekada mogla da postane i film.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković će se boriti za sedmu titulu na Vimbldonu, a ovog puta će preko puta mreže imati Nika Kirjosa, Australijanca koji je po prvi put u karijeri stigao do finala jednog grend slema.

PROČITAJTE JOŠ

Kirjos je otkrio da je razmenio nekoliko poruka sa Đokovićem tokom turnira, a sada je Novak ispričao i šta mu je tačno napisao.

„Rekao sam mu ‘vidimo se u nedelju u finalu’. Rekao sam mu to posle trećeg kola kada je dobio Cicipasa, gledao sam taj meč i mislio sam da će doći do kraja“, iskren je Đoković iako je u tom trenutku u žrebu i dalje bio Rafael Nadal.

Kirjos predstavlja tenisku enigmu, jer tokom godine igra obično četiri ili pet meseci (ne 11 kao ostali igrači) i retko kada igrači imaju prilike da odmere snage s njim ili treniraju. Novak ima dva poraza, ali su oba došla u sedam dana tokom 2017. godine kada je srpski igrač bio daleko od današnje forme.

„Donekle je neugodnije skautirati takvog igrača. Igrali smo pre pet godina. Oba susreta sam izgubio i tada smo igrali nedelju za nedeljom, tada nisam baš igrao tenis života. Od četiri seta tri su otišla u taj-brejk. On je jako nezgodan igrač za svakog, talentovan je, ima puno snage u servisu i forhendu, bekhend ima ravan i ne greši puno, dobro se kreće, pogotovo na travi za svoju visinu“.

Ipak, ima i još stvari koje ga razlikuju od ostalih igrača.

„Ima taj stav i nonšalantan i samouveren, veruje u pobedu protiv bilo koga, svoje najveće pobede je beležio protiv nas iz vrha. On je takav igrač, autentičan, i bira da igra ono što želi. Kada ga posmataram kao ljubitelj tenisa, da se izdvojim iz uloge njegovog rivala, drago mi je što ostvaruje svoj potencijal. Skoro 10 godina nije uspevao da dopre do završnih faza, iako svi znamo za šta je sposoban i koliko može. Radujem se velikom izazovu i biće najveći do sada na turniru“, završio je Đoković.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram