Kirjos otkrio šta bi radio sa Novakom na pustom ostrvu
Kirjos i Đoković, Foto: EPA/JOSE MENDEZ

Prvi teniser planete Novak Đoković opisao je ko ga je najviše iznenadio tokom situacije u Australiji.

Đoković je u Australiji bio u imigracionom pritvoru pre mesec dana i iz Melburna je deportovan nakon što mu je otkazana viza.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom dvonedeljne zakonske borbe sa vlastima Australije, Đoković je označen kao antivakser, zbog toga što je iskoristio mogućnost medicinskog izuzeća da bi igrao na Australijan openu.

Vlastima Viktorije i Australije se to nije dopalo, pa su pravila utvrđena još ranije, negirana na licu mesta kada je Đoković stigao u Melburn. Tokom borbe za vizu, iznenadio ga je Nik Kirjos.

Čovek koji je prethodnih godina pričao koliko ne voli Đokovića, ovog puta je stao uz njega, jer mu se nije dopao način kako su vlasti njegove zemlje tretirale najboljeg na svetu.

„Kirjos me najviše iznenadio, imali smo nerazumevanja u prošlosti, Prijatno me iznenadila njegova podrška. Zahvaliio sam se i njemu. Iz vrha su tu Medvedev i Zverev, mnogo teniserki. Jedna od njih je Aliz Korne, ali je bilo dosta njih od kojih sam dobio lične poruke a nisu se oglasili u javnosti. Nezgodna je situacija i za njih i za mene“, objasnio je Novak u gostovanju na RTS.

Istakao je i da razume oni koji nisu svoj stav učinili javnim.

„Imam razumevanja za to što su neki odlučili da se ne oglase, neki su odlučili da me kritikuju i osude način na koji sam ušao u zemlju da sam postupio neispravno i nelegalno. Voleo bih da su imali želju da mene kontaktiraju, da se ispriča i druga strana priče i da onda zaključe, pre nego što su izašli preuranjeno. Kada je tolika pažnja sportskih i nesportskih medija, pažnja je bila veća nego ikada, dobijali su puno pitanja o mojoj situciiji kada su želeli da pričaju o sebi. Imam razumevanja i za one koji su negativno pričali o meni“, naglasio je srpski igrač.

BONUS VIDEO – Anketa o Đokoviću, Srbi svim srcem uz Novaka: Gromada od čoveka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar