Novak Đoković, Novak Djoković, Rolan Garos, tenis
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Povodom najnovijeg sukoba izmežu Asocijacije teniskih profesionalaca koju je pokrenuo Novak Đoković zajedno sa Vasekom Pospišilom, podigla se velika prašina, a na onlajn konferenciji na kojoj su učešće uzeli Đoković i Pospišil izmešu ostalih, Noak je govorio o ciljevima i uzorima za rad njihove organizacije.

#related-news_0

On je istakao da su sportovi u SAD dobar primer kako bi stvari trebale da funkcionišu.

„Američki sport, pre svega NHL i NBA, su nam poslužili kao pokazatelj kako bi trebalo da radimo i šta želimo da postignemo“, istako je Đoković.
Inače za izvršnog direktora nove teniske organuzacije je postavljen Adam Leri. čovek sa višegodišnjim iskustvom u radu asocijacije igrača u NHL ligi.

On je objasnio koja je razlika između osnivanja ATP i TPA.

„Razlika je što je 1972. ATP imala ulogu unije igrača, dok je PTPA neprofitna organizacija. Postoji partnerstvo, ali razlika je u odnosu na ranije. U ATP sistemu postoje nezavisna tela koja funkcionišu u okviru ATP, poput ATP medije, koja prodaje TV prava, od čega ATP ima oko 10-11 posto, a tek pet ide igračima, ako ne grešim. U teniskom ekosistemu ne postoji transparentnost, a morala bi da postoji. Mi kao učesnici koji su deo njega možemo da utičemo na promene. Sistem je napravljen tako da je nemoguće drugačije napraviti promene, od povećanja cena, što je uvek vruća tema, do toga da je pitanje koliko igrači zapravo mogu da naprave razliku. Igrači nisu predstavljeni na način na koji bi trebalo da budu.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar