Još jedan fantastičan meč.

Mnogo teže nego što se očekivalo Novak Đoković je uspeo da izbori četvrtfinale turnira u Adelejdu (serija 250) nakon što je sa 7:6(3), 7:6(5) savladao Kventina Alisa, trenutno 64. igrača planete.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je morao da provede na terenu čak dva sata iako je bio ubedljivi favorit kako bi slomio otpor Francuza.

Srpski teniser je tako nastavio neverovatan niz pobeda u Australiji, u ovom trenutku ima 31 pobedu zaredom na ovom kontinentu. Đoković će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Denisom Šapovalovim koji je sa 6:4, 6:3 savladao Romana Safjulina. Do sada je Novak uvek uspevao da savlada Kanađanina, iako je u međusobnom skoru odnos 7-0 bilo je nekoliko sjajnih mečeva koje je odlučivala samo jedna lopta.

Đoković je užasno počeo susret protiv Alisa, što mu se nije često dešavalo prethodne godine, pa je izgubio prva tri gema na susretu. Stigao je Francuz i do 5:2, a onda se Đoković razgoropadio. Brzo je izjednačio na 5:5 (napravio brejk bez da protivniku dozvoli i poen), a onda se ušlo u taj-brejk.

Kako je Novak odigrao ovu deonicu najbolje govori da je stigao do 5-0, a onda relativno lako set priveo kraju.

U drugom setu nije viđena nijedna set ili brejk lopta sve do 10. gema. U tom delu igre je Đoković propustio dve brejk i meč lopte, pa je još jednom set morao da se odluči u taj-brejku. Ovog puta je razlika između dva igrača u taj-brejku bila mnogo manja, pa je tek mini brejkom za 6-5 Novak stigao do meč lopte, a onda u sledećem poenu i do trijumfa.

BONUS VIDEO Najbolji poeni epskog rivalstva Đoković – Federer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar