Ben Rotenberg i Novak Djokovic
Ben Rotenberg i Novak Đoković Foto:Screenshot/Youtube/ATP Tour/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novak Đoković će po svemu sudeći biti sprečen da nastupi na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Pravila u SAD kažu da nevakcinisani stranci ne smeju da kroče na tlo te države, pa je samim tim i Novaku zabranjeno da putuje.

PROČITAJTE JOŠ

Ova pravila će biti na snazi do 10. aprila 2023. godine (iako su mnogi mislili da će se ona promeniti ove godine) nakon čega će biti doneta nova odluka od koje bi moglo da zavisi da li će Novak igrati na US Openu kasnije tokom sezone.

Na vest o ovoj odluci američke vlade reagovao je i američki novinar Ben Rotenberg, koji je i ranije u nekoliko navrata dolazio u sukob sa Đokovićem i poznat je kao neko od najvećih mrzitelja Novaka.

On je i prošle godine zamerao Novaku što je čekao bukvalno poslednji minut da se povuče iz žreba za Indijan Vels, iako je bivši broj jedan na to imao pravo, jer se nadao promeni pravila.

„Nadao sam se da vakcinalni status neće biti bitan slučaj u muškom tenisu 2023. Ali evo nas opet tu… Ovaj produžetak pravila jasno upućuje da Đoković ne bi trebalo da se prijavi i da čeka dok se žreb ne obavi da bi se povukao“, poručio je Rotenberg.

BONUS VIDEO Najbolji poeni epskog rivalstva Đoković – Federer