Novak Đoković i Žan Kosteks
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON; Foto: EPA-EFE/NICOLAS TUCAT

U trenucima kada je ostalo samo nekoliko minuta do početka policijskog časa (nešto pre 23.00) zvanični spiker Rolan Garosa uzeo je mikrofon u ruke. Saopštio je da svi mogu da ostanu na tribinama, a navijači su u euforiji slavili što mogu da odgledaju do kraja meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2. Nedugo nakon meča postalo je poznato i koji političar je doneo ovu odluku.

Naime, pri rezultatu 3:6, 6:3, 2:1 postalo je jasno da sat otkucava i da bi navijači uskoro mogli da budu isterani sa tribina.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, iako se to Novaku već desilo protiv Matea Beretinija u četvrtfinalu, ovog puta je došlo to promene pravila.

U tom trenutku je čovek za mikrofonom saopštio na francuskom.

„U dogovoru sa vlašću, meč će moći da se odigra do kraja sa publikom, tolerancija je garantovana uzimajući u obzir izuzetni karakter ovakve situacije“, rekao je zvanični spiker i izazvao delirijum na tribinama stadiona „Filip Šatrije“.

Kasnije je utvrđeno je i ko je doneo ovu odluku, iako to nisu znali navijači na tribinama, pa su skandirali pogrešnom čoveku.

Teniski klasik je uživo pratio i Žan Kostek, francuski premijer, koji je odlučio da pozove organizatore kada je video da Novak odlazi u WC. Javio je da može da se napravi izuzetak i da navijači mogu da ostanu na tribinama do kraja susreta.

Nakon početne euforije usledilo je sinhronizovano skandiranje „Hvala ti Makrone“. Na svoj način su odlučili navijači da pokažu da im se dopada postupak francuske vlasti, a personalizovale su je u liku predsednika Emanuela Makrona.

Zaista scena kakvu je bilo nemoguće videti pre koronavirusa, a navijači su sada mogli u potpunosti da iskoriste karte.

Svesni su bili organizatori da ne bi bilo dobro za imidž, ali i buduće gledanje jednog od najboljih mečeva ikada, da su odjednom tribine ostale bez ijednog navijača.

Kakva bi šteta bila da su navijači nisu gledali istorijski taj-brejk u trećem setu, ali i sijaset drugih sjajnih poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare