Foto: Tanjug/AP/Michel Euller

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pobedom protiv Matea Beretinija rezultatom 6:3, 6:2, 6:7, 7:5.

PROČITAJTE JOŠ

Tamo ga čeka novi okršaj sa Rafaelom Nadalom koji je ranije u toku dana pobedio Dijega Švarcmana.

U prvom setu je srpski teniser napravio brejk pri rezultatu 2:1, i lako ga sačuvao do kraja prvog seta.

U drugom je Novak bio još dominantniji i dva puta je oduzeo servis rivalu.

Treći set je doneo potpuno drugačiji meč. Beretini je zaigrao na sve ili ništa, počeo da pogađa teške udarce i uspeo da uvede meč u taj-brejk. Nekoliko sjajnih udaraca Italijana i grešaka Đokovića i dobili smo dramu u meču.

Četvrti set je bio posebna priča.

Videli smo veliku borbu sve do rezultata 3:2, a onda je došlo do velike drame na tribinama. Zbog policijskog časa koji počinje od 23 sata, organizatori su odlučili da isprazne tribine što je iazvalo žestoku reakciju publike koja je zviždala i negodovala.

Zbog toga je meč morao da bude prekinut dok se tribine ne isprazne, a dvojica tenisera su otišla u svlačionicu.

Nakon prekida od oko 20 minuta, meč je nastavljen, a Đoković je u 12 gemu četvrtog seta uspeo da napravi odlučujući brejk i plasira se u polufinale Rolan Garosa.

 Đoković – Beretini 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5

7:5 Kraj. Đoković je u polufinalu Rolan Garosa

Imao je Đoković 15:30 u ovom gemu, ali je Beretini uspeo da spreči dve vezane brejk lopte. Ipak, usledio je projektil Đokovića za izjednačenje i ušlo se u pravu dramu. Đoković je uspeo da dođe do dve meč lopte koju je Beretini spasao, a onda je Novak u besu počeo da udara i viće zbog čega je dobio opomenu sudije. Ipak, uspeva da osvoji naredna dva poena i dođe do velike pobede.

6:5 Briljantno servira Đoković

Ponovo je sjajnim servisima Đoković lako došao do 40:0. Uspeo je Beretini da osvoji poen dobrim udarcem, ali je Đoković novim as udarcem, obezbedio minimum taj-brejk u četvrtom setu.

5:5 Italijan je preživeo

Uspeo je Italijan da ostane miran kada je Đoković došao do 15:15 i da sa tri dobra servisa ostane u meču.

5:4 Novak na korak do pobede

Sjajan gem Đokovića koji uzima svoj servis bez izgubljenog poena. Još gem do polufinala.

4:4 Izvukao se Beretini

Furiozno je krenuo Beretini i došao do 40:0, ali je onda napravio duplu servis grešku i uz još dva dobra poena Đokovića se došlo do izjednačenja. Ipak, sjajno je odservirao Beretini i uspeo da osvoji gem.

4:3 Siguran gem Đokovića

Lako je Đoković uzeo gem na svoj servis uz samo jedan izgubljen poen.

3:3 Novak propustio brejk loptu i pao

Nastavljen je meč posle pauze. Sjajno je Beretini odservirao nekoliko puta u gemu. Sa projektilima je onemogućio Đokovića da započne neke poene. Ipak, usporio je Novak naredne servise, došao i do brejk lopte. Uspeo je Beretini da se izvuče dobrim servisima i da osvoji gem.

Prekinut je meč u Parizu pri rezultatu 6:3, 6:2, 6:7(5), 3:2. Najpre je sudija pozvao navijače da napuste tribine zbog policijskog časa u Parizu, ali navijači su zviždali jer nisu želeli da napuste tribine.

Zbog toga je odlučeno da se igrači pošalju u svlačionicu dok se ne raščiste tribine, a još uvek nije poznato da li će meč biti nastavljen ove srede.

2:2 Topovski servisi Beretinija

Italijanski teniser nastavlja da igra na krilima sjajne igre iz prethodnog seta, pa je ovaj gem osvojio bez izgubljenog poena. Novak je u nekoliko navrata besno gledao ka navijačima koji sada uglavnom na strani Italijana, čak do te mere da dobacuje neposredno pre nego što Novak treba da servira.

2:1 I dalje bez brejka

Došao je trenutak da se navijači bukvalno isteraju sa tribina jer uskoro počinje policijski čas u Parizu. Kada su igrači otišli na predah, odlučeno je da se počne sa pražnjenjem tribina. Ipak, to je još uvek preporuka, ali ne i obaveza.

1:0 Beretini zapretio, Novak ostao miran

Italijanski teniser pokušava da izvrši pritisak na Novaka, ali je Srbin sa dva vinera uspeo da odbije taj nalet.

Treći set: Đoković – Beretini 6:3, 6:2, 6:7(5)

Taj-brejk

5-7 Beretini je naređao nekoliko poena i uspeo da „ukrade“ set koji je delovao da je već u Novakom džepu. Pri rezultatu 5-5 se Novak okliznuo, pa je lopta završila na mreži.

4-5 Novi mini brejk Novaka

4-4 Beretini opet greši! Sam sebi otežava situaciju!

3-4 Neverovatno! Kakva forhend paralela Beretinija, udario je to sa mnogo spina i napravio mini brejk prednosti.

3-3 Dobro je! Novak naterao Beretinija da pogreši, Novak je prethodna dva taj-brejka izgubio. Oba protiv Musetija, ne valja što je u jednom momentu Srbin poskakivao na jednoj nozi.

2-3 Nakon po dva vrhunska poena tenzija sve veća.

6:6 Gledaćemo taj-brejk!

Nijedan od igrača ne odustaje, Beretini igra vrhunski tenis.

5:5 Novak ekspres

Šta drugo reći za još jedan servis gem koji je Novak osvojio bez izgubljenog poena. U poslednja tri servis gema izgubio je samo jedan poen.

4:5 Jao! Kako je malo falilo!

Novak je izvršio veliki pritisak na Italijana i čak imao jednu brejk loptu. Ipak, Italijan je uspeo da se izvadi iz nezavidne situacije i kasnije osvoji gem. Publika uživa dok gleda majstore na delu.

3:4 Za sada bez brejka

Navijači oduševljeno posmatraju fantastičan tenis. Jedino utisak malo kvare neiznuđene greške Beretinija. Ipak, u jednom trenutku se publika zabavljala meksičkim talasima.

2:3 Pa, da li mora ovako?!

Beretini još uvek pokušava da prevari sudiju, pokazuje na pogrešan trag, a onda se pravi nevešt kada mu sudija objasni da je u pitanju drugi trag. Ipak, nakon jedne duže razmene prosto je podivljao i besno gledao ka Novaku kao da želi da mu poruči da nije gotov

1:2 Italijanski as konačno lakše dobio gem

Dugo se čekalo da uspeo da osvoji gem lakše, a sada mu je i to pošlo za rukom. U nekoliko poena je Novak dobio i ovacije i glasan aplauz sa tribina, nakon sjajnih poteza koje pokazuje.

1:1 Beretini „štucao“, Novak eksplodirao

Italijanski teniser je morao ozbiljno da se namuči da bi stigao do gema, dok je Novak to uradio i ostavio rivala bez osvojenog poena. Govor tela Beretinija svedoči da kao da i sam polako diže ruke od svega.

6:2 Da, da, da! Novak osvojio i drugi set

Poslednji gem je bio rutinsko odrađivanje posla Novaka. Počistio je Beretinija sa šljake kome nije pomoglo ni što je vršio stalan pritisak na sudije.

5:2 Šta sada radi Beretini?!

Pokušava da „izvuče“ poen od sudije, naterao ga da siđe pogleda trag, a onda pokušao i da dobije poen. Ipak, to mu nije prošlo, pa je Đoković dobio još jednu brejk šansu. Već u sledećem poenu je Novak to potvrdio.

4:2 Malo više drame, ali Novak osvaja gem

Odigrao je nekoliko vrhnuskih poena Beretini i naterao Novaka da trči i više nego obično. Iako ga Novak čita u ovom gemu je Beretini pogađao same linije, pa je bilo malo više neizvesnosti.

3:2 Ma, sjajno! Opet brejk!

Novak je uspeo da napravi brejk u najboljem mogućem trenutku u drugom setu. U trenutku kada je delovalo da bi Beretini mogao da parira, on mu je dozvolio samo jedan poen na sopstveni servis. I zbog ovakvih stvari je Novak jedan od najboljih svih vremena. Beretini ne uspeva da odgovori u dramatičnim momentima, nakon jednog od njih je složio ovakav izraz lica:

2:2 Sjajan tenis i sigurno osvajanje gemova

Novak i Beretini igraju sjajan tenis, ali u ovom setu za razliku od prethodnog nema brejk šansi.

Prvi set: Đoković – Beretini 6:3

6:3 To je to! Set u džepu!

Novak je sigurnom igrom stigao do seta, Beretini je pokušao smicalicama da izbaci Novaka iz ritma, ali nije uspeo.

5:2 Atomski servisi Novaka

Srpski teniser „bombarduje“ servisima, a Beretini pokušava da ga izbaci iz takta psihičkim igrama. Uvek proverava tragove, prilazi ka mreži, radi sve kako bi se „uvukao“ Novaku u glavu.

4:2 Kakva borba, kakve razmene!

Gledamo ono najbolje što tenis pruža. Neizvesne poene, „čišćenje linija“, sve ono zbog čega navijači navijaju alarme da bi gledali ovakve mečeve.

3:1 Đoković pravi važan brejk!

U trenucima kada je delovalo da Italijan ima blagu inicijativu Novak je uspeo da napravi brejk. Bile su mu dve potrebne dve brejk šanse, ali je uspeo da slomi otpor rivala i dođe do važne prednosti.

1:1 Beretini siguran

Italijan je bez većih problema osvojio ovaj gem i stigao do 1:1.

1:0 Italijan odmah zapretio

Prvi servis gem, a Novak je odmah morao da se dobro oznoji da ga osvoji. Stigao je Italijan i do brejk lopte, ali je uspeo Novak da se odbrani i slomi ovaj opasan napad rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar