Novak Đoković eliminisan sa US Opena 2024
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nije put u Njujork za Novaka Đokovića ispao baš po planu niti onako kako je on navikao.

Srpski teniser je eliminisan sa poslednjeg grend slema u sezoni već u trećem kolu nakon što je od njega bolji bio Aleksej Popirin koji je sa 3:1 ostvario trijumf karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je tako prvi put nakon 2018. godine sezonu završio bez grend slem titule, ali tada nije igrao na sva četiri najveća turnira pa mu je ovo po tom parametru još slabija godina. Ali, ono po čemu će je i on i svi ostali pamtiti jeste po osvajanju tog tako dugo iščekivanog zlata na Olimpijskim igrama i toga je svestan i Đoković.

Kada se ohladio posle neočekivane eliminacije, brzo je iskoristio priliku da vreme u Njujorku posveti druženju sa starim prijateljima.

Tako je noć posle eliminacije proveo sa bivšom srpskom teniserkom koje se malo ko seća, Nedom Kozić.

Đoković je i ranije koristio priliku da provede vreme sa njom kao i u martu ove godine kada je učestvovao na mastersima u Americi. ona je objavila slike na kojoj je sa Novakom i još dve prijateljice na večeri u jednom njujorškom restoranu.

„Preukusna večera u Njujorku večeras“, napisala je ona uz slke kako grli Novaka.

Neda Kozić je inače igrala tenis profesionalno i u karijeri je najviše stigla do 399. mesta na WTA listi (15. septembar 2008. godine), a bila je i 224 u konkurenciji parova.

Ipak, ostavila je zapažen trag na ITF turnirima jer je devet puta osvojila titulu u dublu.

Nakon što je završila igračku karijeru ušla je u trenerske vode, pa je radila sa Aleksandrom Krunić, Jelenom Janković i Georginom Garsijom Perez. Dobila je bitan sertifikat USPTA i sada radi sa teniserima svih godina, pa čak i onima koji imaju manje od 10 godina.

Rođena je u Beogradu, a danas živi na Long Ajlendu. Postala je trener u jednom klubu na Menhetnu 2015. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare