Novak Đoković je ostvario sopstvenu hrabru prognozu za masters u Monte Karlu time što je došao do polufinala Rolan Garosa, ali protiv Kaspera Ruda nije odigrao na nivou na kom je navikao navijače.

Rud je slavio sa 6:4, 1:6, 6:4 i tako po prvi put jednom igraču iz Top 3 uzeo set, a onda i upisao pobedu.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši broj jedan na svetu Endi Rodik video je neke stvari koje mu se ne dopadaju.

„Bilo mi je teško da razumem Novaka kog smo videli u Monte Karlu. U prvom setu je delova iscrpljeno. Razmena je trajala sedam ili osam udaraca, a on je bio bez snage. Pričamo o danu kada je bilo 22 stepena, tako da je to bilo čudno gledati“, poručio je Rodik.

Istakao je da je Novak prošao kroz krizu koju je uspeo da probije.

„Novak je posle toga uspeo da pronađe svoju igru i vrati se u meč. U toj poslednjoj fazi promašio je jedan visoki volej na dva, tri metra od mreže. Kao da je tražio nešto sve vreme. Možda je problem fizički, stvarno ne znam. Pomalo je zabrinjavajuće. Normalno je da ne vidite da je neko u ranoj fazi meča tako umoran, pa se odna vrati. To je zabrinjavajuće“, istakao je Amerikanac.

Novak je u jednom trenutku imao i klinč sa publikom, tačnije sa jednim pojedincem kog je psovao na dva jezika. Rodik smatra da je tada trebalo da bude kažnjen.

„Uopšte me ne zanima ko je u pitanju, Novak ili bilo ko drugi. Morao je da dobije upozorenje od sudije za psovanje publike. Novak je opsovao tri puta, a nije dobio nijedno upozorenje“, zaključio je Rodik.

BONUS VIDEO Dva drop šota u nizu Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare