Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug AP Photo/Michel Euler

Iako je više od 17 godina u tenisu, ipak mu se ovo nije desilo nikad ranije.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Kada je tog 19. maja gledao žreb imao je samo jednu želju – samo da ne igram protiv Marjana Vajde protiv koga sam se upravo rastao. Ipak, to se upravo i desilo, pa će ove srede ne pre 14.30 Đoković igrati protiv Aleksa Molčana, slovačkog tenisera koji je brzo napredovao i koji sada sarađuje sa starijim zemljakom.

Nema nikakve da dileme da Novak mrzi što se upravo ovo desilo, što će već na drugom turniru na kom su mogli da se sretnu uspeli da to i učine.

„Smešno je kako funkcioniše univerzum. Prošle nedelje u Lionu smo videli žreb i pomislio sam: Vau. Pre svega sam morao da pobedim prvo kolo, fokusirao sam se na taj meč. Znao sam duboko u sebi da ako pobedim imam šansu da igram protiv Novaka i to je zabavno, sada smo tu.“

Aleks Molčan
Foto: Tanjug AP Photo/Christophe Ena

Koliko će zapravo Đokoviću biti teško da emotivno proživi drugo kolo videlo se odmah nakon početka turnira. Najblaže rečeno mu se ne sviđa što mora na megdan Slovacima.

„Pisao sam Marjanu pre par dana i videli smo se juče i danas. Kad sam video žreb, nije mi bilo svejedno. Ne znam kako ću se osećati na terenu, Molčan je protivnik za mene kao bilo koji drugi, međutim, Marjana nikada nisam imao u protivničkom taboru. To iskreno ne priželjkujem“, poručio je Đoković.

Podsetimo, Vajda je sa Novakom osvojio 85 od 87 titula u karijeri i nema nikakve dileme da ga poznaje najbolje od svih. Utoliko će ovo biti poseban izazov za Đokovića.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Molčan je biranim rečima pričao i o Novaku i o Vajdi.

„Više ja pitam o Novaku, šta radi tokom treninga, posle mečeva. Ne počinje Vajda da priča o Đokoviću, to dođe slučajno. Pokušavam da učim svaki dan jer je on najveća knjiga tenisa danas“, rekao je iskreno.

Nedavno je u Beogradu Vajda bio jedan od trojice originalnih musketara koji su dobili posebne figurice, ali i kojima je priređena topla dobrodošlica zbog dugogodišnje saradnje sa Srbinom. Istakao je u nekoliko navrata da su oni morali da zapostavljaju i svoje porodice vrlo često kako bi uspeli da dovedu Novaka do uspeha.

Dva tenisera su do sada odigrala samo jedan susret, a Đoković je slavio u finalu Serbia Opena 2 prošle godine sa 6:4, 6:3. Od tada je Molčan svom timu pridružio i Vajdu.

„Teško je reći, nisam promenio mnogo stvari, moj život, imao sam jedan dobar rezultat u Beogradu i to mi je bilo kao da sam osvojio grend slem, a ne finale 250. Tada sam počeo da gledam sve ozbiljnije, sa pravim trenerima, mnogo više sam fokusiraniji na tenis, nego na druge stvari. Mentalitet je malo različit u odnosu na pre dve ili tri godine.“

Što se tiče ostalih srpskih igrača, Filip Krajinović igra protiv Borne Goje posle dubl meča koji kreće od 11.00, a u istom terminu će na terenu broj šest Olga Danilović igrati protiv Jil Tajhman.

Krajinović je pokazao da se nalazi u dobroj formi pobedom protiv Rajlija Opelke, a želi da to potvrdi još jednom protiv momka koji je bio najveća senzacija Dejvis kupa. Tada je doneo Hrvatskoj ključne pobede, a u Srbiji se posebno pamti njegov trijumf nad Lajovićem.

Miomir Kecmanović i Nikolas Monro igraju protiv Basilašvilija i Souse drugi meč dana na terenu 11.

Dušan Lajović sa Jiržijem Veselijem igra četvrti meč dana na terenu broj 2 protiv Savila i Tompsona, dok drugi meč dana na istom teren igra Aleksandra Krunić sa Panovom protiv Čen i Stosur.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram