Sebastijan Baez
Sebastijan Baez; Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Argentinac je jedan od plejade mladih tenisera koji sanjaju velike snove. Ipak, njegov napredak u poslednje dve godine oduševio je mnoge.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Sebastijan Baez savladao je Dušana Lajovića nakon velike borbe sa 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 u prvom kolu Rolan Garosa, ali je sa puno poštovanja govorio o srpskom igraču koji pokušava da pronađe pravu formu. U Madridu je imao četiri trijumfa, ali je u Parizu ponovo pao na prvog stepenici.

„Bilo je prilično teško jer ga znam sve ove godine, ima takav duh i veoma je dobar igrač. Pripremio sam meč sa trenerom da napravim razliku u najvažnijim momentima bilo to taktički, mentalno ili na neki drugi način da ‘uzmem’ više od njega u tim momentima. Posle trećeg seta sam više bio u meču od njega i možda sam zbog toga i na kraju slavio“, počeo je Baez za Nova.rs.

Po mišljenju mnogih je materijal da uđe i u Top 10, a očekuje se da do kraja godine još jednom napravi iskorak. Ipak, sam ostaje skroman i ističe da mu je neophodno da se i dalje usavršava.

„Nemam tačno postavljen cilj kada je u pitanju mesto na rang listi. Samo želim da budem sve bolji, da napredujem u svakom segmentu i kada se završi godina da pogledam kako je počela i kako se završila i da sledeće godine budem bolji.“

Osvojio je prvu ATP titulu u Eštorilu krajem aprila, a sada želi da i protiv Aleksandera Zvereva u drugom kolu pokaže da je napredovao. Igrali su nedavno u Rimu kada je Nemac slavio.

„Ovo je veoma dobar momenat za mene, moram da to pokažem i na sledećim mečevima. Prvo igram dubl, a onda nakon toga moram da se pokažem i u singlu. Biće to težak meč protiv Zvereva, ali svaki meč ovde je težak. Pričaću sa trenerom i da napravimo detaljnu taktiku. Sada želim da se sad oporavim i da budem spreman za meč.“

Pred Završni masters u Londonu je trenirao sa Đokovićem, što samo pokazuje koliko je srpski teniser spreman da svoje iskustvo podeli sa mladim igračima. Baez nije štedeo komplimente na račun Novaka.

„Mislim, to je Novak. Jedan od najboljih u istoriji našeg sporta, on je legenda. Svaki put pokušavam da ‘skinem’ dobre stvari od igrača, ne samo od njega. Od njega sam preuzeo to kako svaki put pokušava da ostane fokusiran, da bude miran, ponekad je tu momenat kada sve eksplodira, ali se trudi da bude miran u najbitnijm momentima. To zapravo pravi razliku između dobrih igrača i vrhunskih.“

U toku prve nedelje Rolan Garosa igra se i finale Lige šampiona. Nakon što je izmešteno iz Sankt Peteburga ta čast je pripala Parizu, pa se očekuje da veliki broj tenisera bude na stadionu. Baez ne prati previše evropski fudbal, ali zna koga će bodriti u finalu.

„Navijam za Rasing iz Argentine, ali ko je u finalu Lige šampiona? Liverpul i Real Madrid? Definitivno ću navijati za Real“, završio je Baez uz osmeh za Nova.rs.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar