Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Jedna od najpoznatijih sportskih saga 2022. godine dobila je novi nastavak, za neke potpuno neočekivan.

Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje US Opena (29. avgust – 11. septembar) na svim kladionicama koje su objavile kvote.

PROČITAJTE JOŠ

Za sada tek poneka od vodećih nije uvrstila Đokovića na listu favorita za osvajanje, a sve koje su to učinile daju ubedljivo najviše šanse Srbinu da u Njujorku 11. septembra podigne 22. grend slem pehar.

Ko uložio novac na Đokovićev trijumf u finalu na stadionu „Artur Eš“ dobiće 2,5 puta više novca ukoliko to uplati u „Bet365“, „Vilijam Hilu“, „Skaj betu“, „Sport nejšon“, itd.

Ovo je mnogo navelo da se zapitaju da li kladionice znaju nešto što javnosti nije poznato. Naime, izuzetno je čudno da kladionica ponudi kvotu za igrača koji po važećem zakonu Sjedinjenih Američkih Država kao nevakcinisani stranac ne može da uđe u zemlju.

Naime, ukoliko se desi da Đoković ne može u Njujork sve kvote će morati da se revidiraju, pa ko bude uplatio novac na, primera radi, Tejlora Frica može da zaradi 21 puta veću svotu. Ipak, ukoliko Novaku zabrane učešće šanse Frica rastu, a zbog toga će i kvote biti neupredivo manje.

Drugi favorit za osvajanje turnira je očekivano Danil Medvedev sa kvotom 3,25, Karlos Alkaraz je treći sa 4,33, dok je Rafael Nadal iznenađujuće na tek četvrtom mestu sa kvotom 6.

Pogotovo je čudno jer osim revidiranja kvota ukoliko Novaku bude bilo zabranjeno da igra, kladionica će morati da vrati novac onima koji su se kladili na Đokovića. Naime, tada je kvota automatski jedan i dolazi do povraćaja novca.

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare