Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kad je šampion zaigrao šampionski, dileme više nije bilo.

Grafika: Slađana Đermanović

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da ga je u polufinalu Vimbldona pogledala i sreća.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u polufinalu eliminisao Kamerona Norija na Centralnom terenu sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 i odigrao je nešto slabije na početku meča, čega je i sam svestan.

„Nisam počeo dobro, bio je bolji igrač u prvom setu. Polufinale grend slema… Imao sam iza sebe mnogo polufinala, ali nikad nije lako izaći na teren. Mnogo pritiska i očekivanja od sebe i ostalih. Kameron nije imao mnogo da izgubi, odigrao je turnir života pred svojom publikom. Sjajan je igrač i imam mnogo respekta za njega, želim mu mnogo sreće“, rekao je Đoković na terenu posle meča.

Odgovorio je i na pitanje šta je preokrenulo meč. Posle pauze na prvom setu, Novak je stavio kačket i zaigrao bolje.

„Ponekad stvari mogu da budu tako jednostavne, ponekad ne. Danas je bilo veoma toplo, najtopliji dan od početka turnira. Kao što rekoh, bio sam stegnut, nisam lako i glatko zamahivao, Kameron je dominirao. Osećam da sam imao sreće u drugom setu na 4:3. Tad je promašio nekoliko lakših udaraca, poklonio mi je taj gem i od tog trenutka je momentum prešao na moju stranu“, apostrofirao je Đoković.

Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

„Posao još nije završen“, dodao je Novak uz osmeh, a onda se osvrnuo narednom rivalu Niku Kirjosu.

Njih dvojica su do sada odigrala dva meča i Kirjos je bio uspešniji.

„Biće sigurno emotivnog vatrometa. Njegovo prvo grend slem finale, nema mnogo da izgubi i uvek igra tako slobodno. Ima strašan servis, jako igra, mnogo snage u udarcima. Nikad nisam uzeo set protiv njega i nadam se da će ovog puta biti drugačije. Još jedno finale za mene ovde. Na turniru koji toliko volim, iskustvo bi moglo da ide u moju korist.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO: Velika greška Norija i promašen zicer koji je Novaku dao krila

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar