Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Prvi reket sveta Novak Đoković objasnio je kako je uspeo da se vrati od 0:2 u setovima do pobede, peti put u karijeri.

On je sa 6:7, 6:7, 6:1, 6:0 i 4:0 savladao Lorenca Musetija, koji do sada nije imao iskustvo grend slemova, a pružio je neverovatan otpor najboljem na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Doduše, to je činio samo u prva dva seta i onda kada je fizički pao, video je šta znači igrati do maksimalnih pet setova.

U jednom trenutku mu je Novak čak i aplaudirao, a posle meča je rekao da Museti ima predispozicije da postane veliki teniser.

„Novo iskustvo za mene, moglo je da ode na obe strane. Možete da dobijete energiju zato što ne možete mnogo da izgubite, ali vam sve to uzima mnogo energije Kad ste mladi. I dalje se razvijate, treba da izdržite taj pritisak očekivanja, to izvlači mnogo energije“, rekao je Novak i pravdao pad Italijana posle drugog seta.

Museti je u trećem i četvrtom setu izgubio stečenu prednost za svega četrdesetak minuta.

„Treba vremena, da iskusite takve situacije, da naučite da se ponašate, dobro je za budućnost. Lorenco ima kvalitet na šljaci, ali i na drugim podlogama, ima potencijal da bude visokorangiran. Dosta smo trenirali zajedno, sada smo igrali prvi put, želim mu sve najbolje i ako nastavi u ovom smeru na pravom je putu da postane top teniser“, dodao je Đoković.

Nole je izgledao neprepoznatljivo tokom prva dva seta. Kasnio je na udarcima, rad nogu mu nije bio dobar, pa je Museti diktirao tempo.

„Više sam osećao nervozu kad sam počinjao meč nego kad sam gubio sa 0:2. Napetost me je sprečavala da pronađem prave udarce, a on je igrao dobro u važnim momentima. Kad sam se vratio bio sam potpuno drugi igrač“, kaže Đoković.

Izdvojio je i to u kom momentu je prepoznao da može da dobije meč.

„Krajem trećeg i početkom četvrtog seta sam video da posustaje i iskoristio sam tu šansu. On nije imao mnogo sreće, spomenuo sam već da volim protiv mladih igrača. Šteta na kraju za njega, mučio se“, kaže Đoković.

Srbina u četvrtfinalu čeka odmorni Mateo Beretini, kome je Rodžer Federer predao meč bez borbe.

„Mateo ima opasan servis i forhend, dva velika oružja. U formi je. Završio je prošlu godinu odlično. Počeo je ovu godinu veoma dobro, pobedivši Dominika Tima u Australiji, igrao je veoma dobro na ATP kupu i ima toliko ‘vatrene moći’ u svojoj igri. Moraću da budem na svom najvišem nivou da bih pobedio“, rekao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare