Novak Đoković Rolan Garos
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Novak Đoković je posle velikog preokreta savladao Lorenca Musetija u osmini finala Rolan Garosa u meču koji će se dugo prepričavati.

PROČITAJTE JOŠ

Museti je poveo sa 2:0 u setovima nakon što je uspeo da dobije dva taj-brejka demonstrirajući kvalitet i mentalnu snagu. Ipak, Novak je podigao nivo igre i do kraja prepustio samo jedan gem Italijanu pre nego što je predao meč u petom setu pri rezultatu 4:0.

Zanimljivo je da je datum 7. jun bio koban za našeg tenisera u prethodna četiri navrata, jer je svaki put gubio kada bi igrao meč na taj datum.

Prvi put je poraz doživeo 2013. godine u polufinalu turnira od Rafaela Nadala, kada je Španac bio ubedljiv sa 6:3, 6:2, 6:3.

Sledeći poraz je usledio dve godine kasnije, koji je bio jedan od najbolnijih u karijeri srpskog tenisera. Đoković je izgubio u fonalu od Vavrinke i to nakon što je prvi set dobio dsa 6:4. Posle toga je Švajcarac eksplodirao i u naredna tri seta sa 6:4, 6:3, 6:4 došao do svog prvog gren slem trofeja.

Ponovo su prošle dve godine kada je sedmog juna 2017. Novak doživeo poraz od Dominika Tima u četvrtfinalu turnira i to dosta lako sa 7:6, 6:3, 6:0.

Poslednji, četvrti poraz suledio je još jedne neparne godine, 2019. kada je koban ponovo bio Dominik Tim. Ovoga puta je vižen teniski spktaklu pet setova. Tim je dobio prvi sa 6:2, da bi Novak uzvratio sa 6:3. Tim je ponovo poveo sa 7:5, a tim rezultatom je Đoković izborio peti set. Osvojio ga je Tim ponovo sa 7:5 i prošao finale.

Ovoga puta, Đoković je izbegao sudbinu da na neprane godine doživi poraz 7. juna na Rolan Garosu i tako srušio tu negativnu tradiciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar