Foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Novak Đoković, srpski teniser, oglasio se povodom doping skandala u koji je umešan Janik Siner, najbolji reket sveta.

Svetska anti-doping agencija (WADA) nedavno je uložila žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju Janika Sinera koji je u martu imao dva puta pozitivan nalaz na klostebol, inače strogo zabranjenu supstancu.

Italijan je najpre bio kažnjen oduzimanjem 400 bodova i „udarcem po džepu“, ali sada se i za njega traži suspenzija.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako nedozvoljena supstanca nije uticala na Sinerove performanse, a Janik ju je i sasvim slučajno uneo, WADA je uložila žalbu na oslobađajuću presudu i sada se ponovo čeka odluka suda.

„Pa, ​​mislim da je sasvim očigledno da imamo sistem koji ne funkcioniše dobro. Dakle, to je valjda nešto što i ljudi koji ne prate naš sport uviđaju. Previše je nedoslednosti, previše je uključenih upravljačkih tela i, znate ceo slučaj oko Janika Sinera ne pomaže našem sportu. Mislim da je Siner dobio tri žalbe do sada tako da je sigurno sve ovo teško za njega, njegov tim i njegovu porodicu. Nadam se da ćemo se svi vratiti na tenis… Impresivno je šta Siner uspeva da radi za vreme trajanje celog procesa, igra na veoma visokom nivou, osvaja grend slemove i dobija većinu mečeva koje igra“, rekao je Novak pred početak Mastersa u Šangaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Želi da se sve reši što pre.

„Ova situacija ili ove okolnosti nisu pozitivne za naš sport, pa se nadamo da ćemo ovaj slučaj rešiti što prije. Šta god da se dogodi, na kraju dana, samo želim da se to reši što je pre moguće. Da, to je sve što imam da kažem o tome.”

Siner je inače u sredu izgubio u finalu Pekinga od Karlosa Alkaraza posle preokreta sa 2:1.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar