Foto: REUTERS/Amr Alfiky

"Peti grend slem je počeo" i četvrtu godinu zaredom bez Novaka Đokovića, što je jedna od dužih pauza u karijeri najboljeg tenisera sveta.

Možda je Indijan Vels počeo, ali na ovom turniru ne mogu da prežale što nije pronađen način da srpski as zaigra na betonu u Kaliforniji.

Državna bezbezdnost Sjedinjenih Američkih Država je zabranila ulazak Đokoviću (tačnije odbijen je zahtev za izuzeće), a Tomi Has, direktor Indijan Velsa, to nije primio najbolje.

PROČITAJTE JOŠ

Uostalom, on je bio jedan od najglasnijih da Đoković mora da igra u SAD.

„Razočaravajuće. Mislim da je Amerika jedina zemlja koja još uvek ima ograničenja da ne možete da uđete u zemlju ako niste vakcinisani“, rekao je Has. I to nije daleko od istine, iako zapravo pet država još uvek primenjuju iste zakone kao i SAD.

Zatim je nastavio i potvrdio šta ga je posebno pogodilo.

„Drugi profesionalni sportisti širom sveta su takođe odlučili da se ne vakcinišu. Moramo da ostavimo to po strani i jednostavno ga pustimo da igra. Ne vidim poentu, veoma sam razočaran što nije ovde. Mnogi ljudi iz sveta tenisa i mi kao turnir smo pokušavali sve da Đoković igra ovde, ali uzalud. On je najbolji igrač na svetu. Mislim da je to tužno. Pisao mi je da bi voleo da bude ovde“.

Đoković za sada nije dobio dozvolu da uđe u SAD, ali postoji mogućnost da ćemo ga videti na mastersu u Majamiju.

Novak je do sada pet puta osvajao Indijan Vels.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare