Stef Kari i Dilon Bruks
Stef Kari i Dilon Bruks; Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Iako je u jednom trenutku delovalo da je NBA liga pronašla način da sačuva svoje igrače od skandala, to nikako nije slučaj. Jedan od najvećih u prethodnim godinama se dešava u trenutku dok timovi odlučuju ko će sa kog mesta u plej-of.

Memfis Grizlisi su demolirali Golden Stejt Voriorse sa 131:110 i tako nastavili poteru za Denverom i Nikolom Jokićem.

U ovom trenutku zaostaju sedam pobeda za prvim timom Zapadne konferencije i izjednačeni su sa Sakramento Kingsima, pa je ova pobeda bila prekopotrebna.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, još jedan meč je Memfis odigrao bez Morenta. Dža je dobio najpre suspenziju NBA lige, a onda i Memfisa. Nije poznato kada će se vratiti na parket, ali je poznato kada sigurno neće. I naredna tri susreta će problematični bek propustiti, a onda se očekuje da glavni trener Tejlor Dženkins donese odluku da li ga želi na parketu ili smatra da bi trebalo da bude dodatno kažnjen. Morent je ušao i u neku vrstu samokažnjavanja jer je odlučio da se potpuno povuče iz javnog života, pa čak i da ugasi sve društvene mreže,

I dok Morenta ispituje policija iz Denvera, Dejmond Bejn (21 poen), Džaret Džekson Junior (21) i Tajsu Džons (22 poena) su preuzeli odgovornost kada su u pitanju poeni, dok su se za druge stvari pobrinuli rezervisti.

Memfis je imao dvocifrenu prednost, ostao je bez nje, a onda je prosto zablistao u poslednjoj deonici sa 32-17.

Stef Kari je susret završio sa 29 poena i sedam skokova, dok ga je pratio Džordan Pul sa 22.

Trener Memfisa se zbog toga osvrnuo na sam tok meča.

„Imali smo više puta prednost od 20 poena i oni su uspeli da dođu na jednocifreni zaostatak. Ponosan sam na moje momke koji su ostali usesređeni, igrači povezanu košarku na obe strane parketa“, poručio je Dženkins.

Bila je ovo i mala osveta Memfisa nakon poraza u plej-ofu prošle godine sa 4:2, a ti mečevi su bili posebno napeti. Kao po pravilu sponzori napetosti su Drejmond Grin i Dilon Bruks (nedavno se zakačio i sa Jokićem). Ovog puta nije bilo većih poseldica od nekoliko sekundi gledanja oči u oči.

Ipak, postalo je i te kako evidentno da su „ratnici“ ozbiljno loši čim napuste Kaliforniju. Naime, u ovom trenutku na gostovanju imaju 7-26 (što je katastrofalan odnos za prvaka NBA), a imaju i treći vezani poraz, te osmi zaredom na gostovanjima.

Stiv Ker, trener Voriorsa, moraće pod hitno da pronađe rešenje inače bi šampion vrlo, vrlo rano mogao da završi odbranu trofeja.

BONUS VIDEO Ukradena lopta i asistencija Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar