Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

S nestrpljenjem se čekao teniski klasik između Škota i Srbina u Madridu, a onda je sat vremena pre nego što je susret trebalo da počne usledio šok. Meč je otkazan zbog bolesti Marija, a lagani prolazak Đokovića mogao bi da bude i mač s dve oštrice

Mari je odlučio da se povuče s turnira, Đoković je direktno prošao u četvrtfinale mastersa.

PROČITAJTE JOŠ

Tako smo ostali bez šanse da vidimo njihov 37. međuosobni duel, a publika skoro godinu dana nije videla nijedan duel igrača iz „velike četvorke“.

Novaka je u četvrtfinalu mogao da sačeka čak i duel sa sunarodnikom koji je konačno proradio. Dušan Lajović je vezao četiri pobede zaredom, ali je poražen od Huberta Hurkača u dva seta (7:5, 6:3), do kojeg je stigao nakon senzacionalne pobede protiv Kaspera Ruda.

Norvežanin je trenutno sedmi teniser sveta, a Srbin je upisao šestu pobedu nakon Top 10 igračem u karijeri sa 7:6(7), 2:6, 6:4 posle dva sata i 19 minuta strašne borbe. Ipak, dalje nije mogao, pa će Nole na Hurkača.

Đoković je napravio veliki korak napred ka ostanku na vrhu ATP liste bez da je uopšte odigrao meč. Đokoviću je neophodna titula na jednom od dva turnira u Madridu i Rimu ili dva polufinala kako bi i na Rolan Garos 22. maja stigao kao prvi teniser planete.

Ovo mu ne predstavlja veliko opterećenje, već samo dodatnu motivaciju da pokuša da nedelju dana nakon Vimbldona prestigne čuvenu Štefi Graf koja je 377 nedelja bila na vrhu.

Srpski teniser je do sada osvojio 37 masters titula, a u Madridu se oseća sjajno i pokušaće da osvoji novi trofej. Uostalom, praktično je aktuelni šampion (iako je zvanično to Aleksander Zverev) jer nije igrao na poslednja dva izdanja, a titulu je osvojio 2019.

Ipak, otkazivanje meča sa Marijem bi potencijalno mogao da napravi i problem Đokoviću. Poznato je da teniseri vole da tempiraju formu, te da je čitav plan napravljen sa idejom da se tog dana igra susret.

Đoković je ostao bez šanse da odigra protiv igrača sa kojim je imao epske dvoboje, iako je Škot poslednjih godina često bio odsutan zbog problema sa kukom.

Propala je šansa da Đoković odmeri formu u odnosu na jednog bez ikakve dileme vrhunskog tenisera, a to bi moglo da se oseti već u potencijalnom polufinalu protiv Karlosa Alkaraza ili Rafaela Nadala.

Novaku su potrebni mečevi, a pogotovo oni protiv najvećih igrača kako bi što pre bio na nivou koji mu je potreban da bi u Parizu bio pravi.

Ipak, priliku da odigra mečeve protiv Top 10 rivala, imaće i kasnije u Rimu, od 9. maja.

Đoković je morao da promeni plan, a navijači sa nestrpljenjem čekaju da vide njegov napredak

BONUS VIDEO Novak Đoković i Gael Monfis odigrali ludi poen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar