Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Screenshot Tennis Channel

Mnoge stvari do sada nismo znali.

Novak Đoković je odlučio da otvori dušu o svemu što se dešavalo nakon Australije i ispričao je neke nepoznate detalje.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrio je kako je morao da se nosi sa nepravdom koju je doživeo u Melburnu, ali i kako se borio sa tim.

„Nakon što sam se vratio iz Australije, moram priznati da sam možda malo potcenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Pomislio sam: „Znaš, pa, ja sam van Australije, to je ono što jeste. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje.“ Ali onda sam u narednim mesecima osećao da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još uvek tu. Osećao sam sam poslednjih nedelja počeo da izlazim iz toga i da to koristim kao gorivo i da pretvaram to u pozitivnu energiju. Bile su to okolnosti sa kojima se nikada ranije nisam susreo“, počeo je Đoković.

Nije uspevao do kraja da objasni specifičnu situaciju, ali je sada postalo jasno zašto je u Dubaiju poražen od Jiržija Veselog ili zbog čega je Alehandro Davidovič-Fokina iskoristio šansu karijere u Monte Karlu i savladao Đokovića koji nije bio na svom nivou.

„Koliko sam godina na turu i koliko god da iskustva imam u teniskom ekosistemu na terenu i van njegai da sam bio uključen u Savet igrača, tenisku politiku i medije shvatao sam sebe iskusnim sa različitim faktorima koji su deo mog, našeg života i tenisa. Ipak, ovo je bilo nešto potpuno neočekivano, pa je ostavilo trag na meni. Više emotivno i mentalno nego fizički, razmišljao sam o stvarima vraćao sam se u balans tela i duše. Hteo sam da pristupim turniru kao i svakom drugu, kada sam počeo da igram zvanične mečeve nije bilo lako samo završiti sa tim, morao sam da se borim sa tim. Teško je opisati, ne mogu da pronađem pravu reč. Ali je osećaj bio da me nešto zadržava, pogotovo u prvih par turnira, osećao sam se da nisam svoj. Bio sam nervozniji nego obično, bio sam u odbrambenom režimu, mentalno kada sam počeo da igram poene.“

Zatim je otkrio kako ga je spasila Srbija i navijači koji su ga napunili pozitivnom energijom. Na Serbia Openu je Đoković stigao do finala gde je bolji bio Andrej Rubljov.

„Trebalo mi je vremena da prođem kroz to, dobra energija u Srbiji i podrška navijača mi je pomogla da prođem kroz to. Nadam se da od sada će se sve vratiti u optimalni balans koji mi je neophodan da bih igrao najbolje“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Gael Monfis odigrali ludi poen

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram