Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, stigao je u nedelju preko dana u Pariz i to objavio na svom Instagramu "storiju". Na Rolan Garosu srpskog igrača čeka veliki posao, ali samo u dva scenarija može da ostane bez prvog mesta na ATP listi.

Đoković je u Beogradu osvojio 83. trofej u karijeri, a onda zagrmeo „Idemo po titulu na Rolan Garosu“.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser se oseća sjajno, a sada želi to da naplati novom titulom. Do sada je Otvoreno prvenstvo Francuske osvajao samo jednom (2016. godine), pa je sada silno motivisan da ponovi taj uspeh.

Đoković juri 19. grend slem, dok Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju po 20 najvažnijih turnira.

Iako je Novak fokusiran na osvajanje grend slem trofeja, svakako će želeti da ostane što je moguće duže i na vrhu ATP liste (iako to neće biti najviši prioritet).

Naime, u ovom trenutku u Parizu Đoković može da strepi samo od Danila Medvedeva koji samo u dva scenarija može da zauzme svetski vrh. Ruskom teniseru se ne daju prevelike šanse da ostvari nijedan od ta dva puta pre svega jer nikada do sada nije upisao nijedan trijumf na Rolan Garosu.

Novak Đoković sa peharom Belgrade open 2021
Foto: StarSport

Po prvom scenariju bi Medvedev stigao do zvanja najboljeg tenisera sveta u slučaju da osvoji Rolan Garos (što bi bila senzacija posebne vrste). Ukoliko uspe da ostvari ovo čudo srušio bi Novaka jer bi 9.793 poenima koliko trenutno ima, dodao još 2.000 koliko sleduje pobedniku i tako prestigao Đokovića na vrhu ATP liste.

Da bi Medvedev stigao do vrha po drugom scenariju, morao bi da igra najmanje finale turnira u Parizu, a Novak ne bi smeo da se nađe u finalu takmičenja. Tako bi Srbin ostao bez 600 bodova, dok bi Medvedev samo plasmanom u finalu dodao još 1.190 bodova na svoj konto.

Dva igrača se nalaze u različitim stranama žreba, pa bi mogli da se sastanu tek u finalu.

Ipak, sve ovo je teško očekivati jer je Medveded ove godine bio katastrofalan na ovoj podlozi, pa je u jednom momentu „ko voli prljavštinu neka se valja kao pas“ kada su ga pitali o šljaci.

Foto: Screenshot DjokerNole

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar