Foto: Privatna arhiva

Mikloš Bognar, Robert Santo i Zoran Kuntić, nekadašnji fudbaleri Spartaka iz Subotice, priredili su veliko iznenađenje splitskim legendama.

PROČITAJTE JOŠ

Bognar i Santo su zajedno pokrenuli brend „You Go“, koji slavi jugoslovenski sport, klubove i legende iz perioda pre raspada Jugoslavije.

Nisu imali priliku da osete pravi kvalitet utakmica protiv Hajduka, Dinama, Rijeke, Želje, Sarajeva ili Vardara, najdalje gostovanje ostao im je Nikšić, a sada sve to nadoknađuju kroz svoj modni brend koji su nazvali „You Go“, a koji okuplja brojne nekadašnje fudbalere i priređuje druženja uz poklone u vidu majica sa motivima klubova iz stare Jugoslavije, uz replike kultnog dresa sa Mundijala 1990. godine.

Glavni „maneken“ im je Zoran Kuntić, još jedan nekadašnji veliki adut Spartaka iz Subotice, a intervju sa njim o prilično egzotičnoj karijeri u Koreji, u Mađarskoj i na Kipru, uz brojne anegdote, možete da pročitate na Nova.rs.

Već su umeli da iznenade poklonima legende poput Dejana Savićevića, Veselina Vujovića, Cecu Kitić, Boška Đurovskog i mnoge druge, a Bogdar posebno simpatiše Ivana Gudelja i ostvarila mu se želja da ga upozna.

I ne samo njega, ekipu You Go dočekao je ozbiljan sastav – Boro Primorac, Ivan Katalinić, Ivica Šurjak, Nikica Cukrov, Zoran Vulić, Drago Čelić, Zoran Vujović, Džoni Vilson.

Foto: Privatna arhiva

„Njih zajedno ovako može da okupi samo Ivan Gudelj“, kaže nam Robert Santo, koji je organizovao obilazak legendi.

Foto: Privatna arhiva

Bila je to prilika i za poklon za Tonija Kukoča, kome su spremili iznenađenje i čestitali mu na ulasku u Kuću slavnih.

„Totalni profesionalac, ispoštovao nas je maksimalno, čak je i društvo sa kojim je sedeo napustio zbog nas. Veliki čovek i prava legenda“, kaže Santo.

Foto: Privatna arhiva

Još pre, Bognar je objasnio ideju ovih druženja.

„To je ljubav prema jugoslovenskom fudbalu, ali i prema Jugoslaviji. Ipak, najviše je fudbal taj koji nas spaja. Sport. Voleo bih da odem do Ivana Gudelja, braće Vujović, onda ima još igrača, Velež… Svi će doći na red, polako. Korona je, samo da prođe to.  Koga god smo kontaktirali, stvarno nas je sa ljubaznošću dočekao i probudili smo nostalgiju u asovima. Požele svi da se opet druže sa nekadašnjim saigračima. Počeli smo u martu i korona je otežala to druženje. Nije to samo sport, juče smo bili sa Lajkom Feliksom, violinistom, isto želimo i ovde sa ljudima iz muzike i kulture. Što se sporta još tiče, Dejo je idol, ali ja sam bio hajdukovac i volim Gudelja. Imam 47 godina i isti je osećaj kad sretnem te legende kao da sam dete. Kad samo vidiš te veličine“, rekao je krajem januara Mikloš za naš portal, a sada mu se ostvario još jedan san – da košarkaškoj legendi, Toniju Kukoču, čestita na velikom priznanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram