Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas
Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas; Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Najbolji teniser sveta saznao je sa kim bi mogao da igra u finalu Rima.

Novak Đoković će u slučaju da savlada Kaspera Ruda i upiše 1000. trijumf u karijeru u finalu Rima igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

PROČITAJTE JOŠ

Grčki teniser prvi je finalista mastersa u Rimu, pošto je posle preokreta pobedio Nemca Aleksandera Zvereva sa 4:6, 6:3, 6:3.

Meč Cicipasa i Zvereva, petog i trećeg tenusera sveta, trajao je gotovo dva i po sata. Bio je to 12. duel Cicipasa i Zvereva i osma pobeda grčkog tenisera.

Cicipas će se za treću masters titulu u nedelju boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem će se kasnije danas sastati prvi teniser sveta Novak Djoković i Norvežanin Kasper Rud.

U prvom setu vidjen je samo jedan brejk, odnosno samo jedna brejk lopta koju je u sedmom gemu realizovao Zverev i koja mu je bila dovoljna da povede sa 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je boljom igrom Cicipasa koji je poveo sa 3:0 i taj jedan brejk prednosti je sačuvao do kraja tog dela igre i odveo meč u odlučujući set.

Cicipas je prvi stigao do brejka u trećem setu, poveo je sa 4:2, da bi u devetom gemu novim brejkom potvrdio pobedu i plasman u finale mastersa u Rimu.

BONUS VIDEO Novak osvojio poen i slavio urlikom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar