Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće u subotu i nedelju mečeve protiv teniske slekcije Grčke u hali "Aleksandar Nikolić", a član naše selekcije jeste i Novak Đoković.

Đoković bez obzira na sve svakodnevno, kao i ostali srpski teniseri, trenira u Pioniru i željno isčekuje mečeve protiv Grčke.

Ipak, pozivom je najavio možda i kraj Dejvis kup karijere, kako je rekao jer bi ovo mogla biti poslednja prilika da ga vide da igra u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

„Odlično sve teče. Ja sam nekoliko puta rekao da mi je najveća motivacija grend slem i Dejvis kup. Na svim ostalim imam manje motivacije i služe kao priprema za te turnire. Drago mi je da mogu da budem na raspolaganju Srbiji. Tu je Troicki sa kojem sam i osvojio Dejvis kup koji mi je najveći uspeh pored zlata na OI i prvog Vimbldona. To su mi tri najveća uspeha. Imate tu pripadnike tima, selektora iza vas, podršku publike kada ste na domaćem terenu. To daje podstrek i vetar u leđa. Promenio se format, poslednji put sam igrao za Srbiju u Pioniru pre sedam godina. Ne znam da li ću igrati ikada više Dejvis kup i zato pozivam ljude da me možda i poslednji put gledaju“, rekao je Đoković za RTS.

Pričao je Đoković za RTS o borbi sa Rafaelom Nadalomemocijama posle zlata, ali i dešavanjima u Olimpijskom selu.

PROČITAJTE I OVO

Novak je sa teniskom reprezentacijom Srbije 2010. godine osvojio Dejvis kup, pobedom u finalu nad selekcijom Francuske rezultatom 3:2 u Beogradu. Ipak, 14 godina kasnije iako duel sa Grčkom neće biti zvanično finale, subjektivan osećaj govori kao da jeste.

Ukoliko Srbija izgubi u Beogradu protiv Grčke, posledice mogu biti ogromne i to bi bio možda i najveći udarac za srpski tenis u poslednjim godinama.

Poraz od Grčke značio bi barem još godinu dana provedenih u Svetskoj grupi I, mestu u kome nastupaju trenutno Litvanija, Indija, Danska, Kazahstan, Švedska, Hrvatska, Poljska, Južna Koreja, Peru, Švajcarska, Egipat, Norveška, Kolumbija…

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar