Foto EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ta noć će biti zauvek upamćena.

Novak Đoković i Danil Medvedev igraće u polufinalu turnira u Astani oko 14 časova, a to će biti njihov prvi susret posle godinu dana.

Obojica tenisera su na dominantan način došla do završnice turnira u Kazahstanu, a njihovi dueli su obeležili i prethodnu 2021. godinu.

Đoković je bio bolji u dva finala od ruskog tenisera. Prvo ga je pobedio u finalu Australijan opena, a potom ga je srušio i u finalu mastersa u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, prvi meč kojeg se svi sete bio je onaj u finalu US Opena u Njujorku.

Novak Đoković je imao priliku da postane prvi igrač od Rod Lejvera koji je u jednoj godini osvojio sva četiri grend slema.

Medvedev je bio poslednja prepreka te noći u Njujorku kada su svi nestrpljivo čekali veliko slavlje srpskog tenisera, ali je usledio horor.

Novak je dozvolio brejk na startu prvog seta, a Medvedevu koji je servirao kao u transu je to bilo dovoljno za prednost.

Niko još uvek nije očajavao jer je Đoković znao mnogo puta da preokrene i pogotovo što je u drugom imao nekoliko brejk prilika kada je mogao da promeni tok susreta, a čak je i reket slomio.

I onda brejk za Rusa i za čas je bilo 2:0 na semaforu.

Upalili su se alarmi, a onda je sve postalo jasno. Dva brejka i prednost od 5:1 i jedan trzaj Đokovića koji nije bio dovoljan i Rus je osvojio svoju prvu grend slem titu, a Đokoviću ostavio u amanet bolan poraz, verovatno i najteži u karijeri.

Pogledajte kako je sve to izgledalo.

BONUS VIDEO Novak Đoković uz urlik savladao Hačanova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar