Novak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Očekuje se fantastičan meč.

Novak Đoković nalazi se u sjajnoj seriji pobeda koju želi da nastavi u polufinalu turnira u Astani. Najbolji srpski teniser je nakon osvajanja titule u Tel Avivu nastavio da dominira i u prestonici Kazahstana, a sada ga čeka najveći izazov u poslednje vreme.

Đoković će u 14 časova u polufinalu odmeriti snage sa Danilom Medvedevom u pokušaju da nastavi put ka jubilarnoj 90. tituli u karijeri, a direktan prenos možete gledati na kanalu Sport klub 1.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković i Medvedev su veliki prijatelji i rivali, a do sada su vodili žestoke borbe na turnirima od kojih će se pamtiti mečevi iz prošle sezone.

Srpski teniser je bio ubedljiv u ffinalu Australijan opena sa 3:0 u setovima i time je započeo niz sa tri osvojena grend slema u godini.

Usledio je i njihov duel u finalu US Opena kada je Đoković bio najbliži da u kalendarskoj godini osvoji sva četiri najveća turnira i ispiše istoriju, ali mu se upavo Medvedev isprečio i pobedio ga sa 3:0 i naneo mu verovatno najbolniji poraz u karijeri..

Srpski as mu se kasnije revanširao na mastersu u Parizu posle preokreta, ali to nije bilo dovoljno da zaleči rane od poraza koji ga je zaustavio da ostvari uspeh karijere.

Obojica su igrali sjajno od početka tunira i došli do polufinala bez izgubljenog seta.

Đoković je u četvrfinalu bio bolji od još jednog Rus KArena Hačanova sa 6:4, 6:3 dok je Medvedev bio surov i savladao Roberta Bautistu Aguta sa 6:1, 6:1.

Pre njih će u prvom polufinalu od 12 časova igrati Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov.

BONUS VIDEO  Novak uz urlik savladao Hačanova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar