Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kako izgleda dan osvajača 20 grend slem titula pre nego što izađe na Centralni teren na novo finale Vimbldona? Najbolje je to sam objasnio.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković u nedelju od 15.00 igra protiv Nika Kirjosa finale Vimbldona u kom želi da osvoji sedmu titulu i izjednači se sa Pitom Samprasom, legendarnim teniserom koji mu je bio idol u detinjstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Dan pre finala Đoković je odradio trening sa Milijem Poljičkom, hrvatskim mladićem koji će takođe u nedelju igrati finale, ali u juniorskoj konkurenciji. U jednom trenutku je pored njihovog terena prošao i Kirjos, a srpski i australijski teniser razmenili su po neku rečenicu.

Prvi nosilac na Vimbldonu odlučio je da pojasni i kako otprilike izgleda njegov dan pre nego što izađe na teren u borbu za trofej.

„Dosta toga zavisi i od mesta gde i kada se finale grend slemaa igra, kao na primer u Australiji, gde se ono igra uveče. Zagrevanje na terenu se završava najčešće dva sata pre meča, kada volim da igram omiljenu društvenu igru „Uno“ sa svojim timom kao deo naše rutine. Posle toga provodim 3 do 45 minuta sam, kada radim vežbe disanja, vizualizaciju, koncentrišem se i pripremam se mentalno i emotivno. Na Vimbldonu su mi tu i deca, pa je ritam malo drugačiji. Ujutru se igram sa njima kad se probudi“, poručio je Đoković.

Odlučio je da podeli još neke detalje o kojima brine pre samog izlaska na teren.

„Naravno, obraćam pažnju na ishranu i pripremu svog tela i uma na najbolji mogući način da bih sebe prikazao u najboljem svetlu. Finale grend slema je različito od svega. Poslednji dan turnira je vrhunac vrednog rada da bi se došlo do tog trenutka, i oseća se pritisak i uzbuđenje – sve odjednom. Tada me ljudi obično ostavljaju samog, nemamo previše komunikacije tih dana i nastojim da tada budem u svojoj zoni, sa mirom u svojoj glavi.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar