Novak Đoković na Australijan openu
Novak Đoković na Australijan openu; Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Da li će Novak Đoković učestvovati na Australijan openu? Ovo pitanje je jedno od glavnih u svetu tenisa jer bi najbolji teniser sveta u Melburnu potencijalno mogao da podigne rekordnu 21. grend slem titulu. O ovome je pričao i teniski trener Rodžer Rašid koji je bacio novo svetlo na čitav slučaj.

PROČITAJTE JOŠ

Rašid smatra da nema dileme da će Srbin igrati i očekuje da se stanje u Australiji značajno promeni za nekoliko nedelja.

„Mislim da će Novak biti ovde u januaru. Doći ćemo do potrebnog broja vakcinisanih do tada, situacija će se promeniti tokom nekoliko sledećih nedelja. Sve smo bliži i bliži tome da otvorimo sve i situacija će biti drugačija na kraju godine“, rekao je Rašid za „SEN Sportsday“.

To praktično znači da bi sve moglo da se promeni i da vakcinisanje ne bude obavezno, ali to je jedan od scenarija.

Nije se na tome zaustavio čovek koji radi i kao teniski komentator kada je govorio o devetostrukom šampionu turnira u Melburnu.

„Novaka verovatno zanima samo ono što će se desiti na kraju decembra jer uslovi ovde diktiraju kako će se ulaziti u Australiju. On želi da sruši rekord, bilo bi sjajno za nas da to bude u Australiji i želimo da sruši taj rekord ovde je je to nešto što će se izdvajati u svetu sporta“, rekao je Rašid to tako sigurno kao da ima informacije iz prve ruke.

Podsetimo, nedavno je i Novak govorio o ovoj temi i istakao da ne zna da li će igrati u Melburnu.

Aleks Houk, ministar za imigracije u Australiji, govorio je o uslovu da svi strani državljani imaju dokaz da su primili dve doze vakcine pre januara.

„Nemam specijalnu poruku za Đokovića. Imam poruku za svakoga ko želi da poseti Australiju. Mora da bude potpuno vakcinisan“, rekao Houk.

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare