Foto:REUTERS/Denis Balibouse

Najbolji teniser sveta je po 382. put u karijeri čuo da mu to neko govori jednog ponedeljka.

Ovog puta nije bilo promene na ATP listi jer se ona ne menja dok traju neki turniri. Ranije je to bio slučaj samo sa grend slem turnirima i dva mastersa u SAD, ali sada kada svi mastersi traju devet ili deset dana ta situacija je sve češća.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je nastavio da uvećava večni rekord jer je sada i u konkurenciji tenisera, ali i teniserki proveo najviše nedelja na vrhu liste. Zanimljivo da mu se ne računaju sedmice koje je proveo na prvom mestu kada je ATP zaledila rangiranje, da je to slučaj sada bi brojao 404. sedmicu na vrhu sveta.

Zbog toga se među navijačima ustalio izraz koji je skovao američki novinar Ben Rotenberg u slučaju Rafaela Nadala da bi pokazao koliko je dugo proveo u Top 10 na svetu. Umesto 912 nedelja, govorio je 934 „zemaljskih sedmica“. Zbog toga navijači Đokovića sada slave 382. nedelju na vrhu sveta ili 404. „zemaljsku sedmicu“ na prvom mestu ATP liste.

Do promene na ATP listi nije došlo jer nova zapravo nije ni izbačena, pa je tako Kecmanović ostao 40. na svetu, iako je trebalo da napreduje šest pozicija nakon finala turnira u Eštorilu (serija 250).

Na 58. mestu je i dalje Laslo Đere, 10 mesta slabiji plasman ima Dušan Lajović, dok je na 78. mestu Filip Krajinović.

ATP lista 3. april
Foto: Screenshot Atptour.com

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar